Neišsemiama tema – sukčių pinklės: kaip atpažinti nepatikimus asmenis?

Nemokamos gydymo paslaugos, neva padirbtų pinigų ar dūmų detektorių tikrinimas namuose – visa tai – sukčių pinklių scenarijai. Kaip nepatekti į aferistų tinklus ir atpažinti nepatikimus asmenis, informacija pasidalijo Klaipėdos policijos bendruomenės pareigūnė Rasa Sadauskytė.

Susitikimas su klaipėdiečiais vyko Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje. Pareigūnė pasakojo apie mėgstamas sukčių schemas, pareigūnų darbą jas narpliojant, dalijo patarimus, kaip apsisaugoti.

„Kartais būna, kad žmogus tiesiog neturi su kuo pasikalbėti, o atėjusiajam atsiveria. Šis apsimeta masažuotoju ar netgi policijos pareigūnu. Kaip nepaslysti? Ateina arba paskambina, pasako, kad turi duomenų, jog pas jus yra padirbtų pinigų, neva atvyks policijos pareigūnai ir surinks pinigus. Tačiau policijos pareigūnai, jeigu reikia įrodymų, išsikviečia į policijos komisariatą“, – priminė R. Sadauskytė.

Rasa Sadauskytė. I. Kiseliovaitės nuotr.

Anot jos, yra kriminalistų, kurie nevilki pareigūno uniformos. Tačiau tokiu atveju, atvykdami pas žmogų, privalo pateikti darbo pažymėjimą.

Kartais būna, kad žmogus tiesiog neturi su kuo pasikalbėti, o atėjusiam atsiveria.

Ką daryti, svarstant, įsileisti atvykėlį į namus ar ne?

„Geriausia pasiskambinti bendruoju pagalbos telefonu ir pasakyti, kad atvyko pareigūnai, bet nepasitikėti tais atvykėliais. Gali atvykti ir neva socialiniai darbuotojai, siūlyti kokias nors paslaugas, jie kalbės, bet per tą laiką susirinks informaciją“, – tikino R. Sadauskytė.

Klausytojai taip pat pasidalijo savo patirtimis. Ne viena moteris gavo žinutę iš Lietuvos pašto apie sulaikytą siuntą, nors jokios siuntos nelaukė.

Kita klausytoja pasakojo apie žiemą, vakarais, pasikartojusį beldimą į duris ir įtartiną automobilį kieme.

Trečia bylojo apie pasikartojančius nepažįstamųjų skambučius. Moteris, atsiliepusi po dar vieno skambučio, prisistatė esanti iš policijos komisariato, po to karto skambučiai esą liovėsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip jum tai...

kaip jum tai... portretas
aplinkosaugininkai puola lauztis i jusu automobili...i jusu namus....be teismo leidimo...vidury nakties...visa gauja...kratas daro....... a jei nesutiksit ju ysileist jie jum duris isspirs ir po teismus uztampys uz tai kad PAREIGUNAMStrukdet...bauda 1200eur vien uz tai kad nestosit itartiniems asmenism vidury misko nakti neleisit jusu automobiliu istikrint..... aplinkosaugininkai kaip ir su aplinkos apsauga susije bet jie kanistrus su dezinfekciniu ranku plovimo skysciu surinko ir baudas uz nelegaliai laikoma alkoholio gamyba paskyre...peilius kirvius ir sakutes prie pavojingu ginklu priskyria ir baudas uz tai kad sautuva atsigint nuo rusu okupantu rado....... cia kas per KGBISTU GEROVE jei zmogus savo namuose negali gyvent ramiai ir turtu uz kuri sumoketi visi mokesciai egali disponuot...

norint but pilieciu..

norint but pilieciu.. portretas
reikia turet mobilu telefona ir jame prisiinstaliuot belekiek programeliu ir apsu kad skanuot privalomus QRkodus.... poto turi turet bankomate saskaita... turet elektronini pasta... tam ka susimokek PSD turi uzsiregistruot ir prisiregistruot desimtyje valdisku kontoru.......pasirasyt aferistiska sutarti su banku, pasirasyt sutarti su privalomu privaciu pensijiniu fondu... turet gyvenamaja vieta ir but prisirasius abonementu su siuksliu mafija su elektrikais aferistais ....ir kekviena kontorike i tavo telefona stengiasi ismeigt ir ipirdolint tau apsa kuris tavo pinigine saskaita seks ir kontroliuos ir tavo gyvenima darys labiau apmokestinta ...GEROVE vadinas.......

cia ne aferismas cia gerove ..

cia ne aferismas cia gerove .. portretas
cia jum jega greit ir afektyviai ipirdolina vakcina ir reikalauja QR kodu... paskola jusu vardu uzsienio banke paima kad oria alga issimoket, kad gera penija gaut jus praduoda i priverstimni laza i privatu pensijini fonda... elektros abonementa siuksliu ambonementa ir PSD i skola....PSD yra bet jis niekaip nesusijes su gydimu... cia kas ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių