Meilė internetu kainavo brangiai

Klaipėdos policijos pareigūnai aiškinsis, kas ir kokiu būdu apgavo brandaus amžiaus klaipėdietę, kuri neįtardama klastos nepažįstamam žmogui pervedė kelias dešimtis tūkstančių eurų.

Į miesto policijos komisariatą kreipėsi 56 metų moteris ir pranešė apie sukčiavimo atvejį.

Iš nukentėjusiosios nurodytų aplinkybių panašu, kad ji užkibo ant aukų ieškančių meilės sukčių kabliuko.

Moteris nurodė, kad dar šių metų vasarį socialiniuose tinkluose susipažino su kažkokiu vyru. Nors nukentėjusioji nenurodė, ką jai melavo šis asmuo, galima spėti, kad tai buvo vadinamasis romantinio bendravimo atvejis.

Per ilgesnį nei pusės metų laikotarpį moteris naujajam pažįstamam pervedė daugiau nei 21 tūkst. eurų.

Kaip nukentėjusioji suprato, kad bendrauja ne su žaviu bendraamžiu, o su apgavikais, policijos komisariato atstovai nepraneša.

Veikiausiai istorija buvo banali – pas mylimąją į Lietuvą esą skubančiam įsimylėjėliui atsitiko nelaimė, jis prarado piniginę ir dokumentus, o gailestingoji klaipėdietė nusprendė jam pagelbėti. Galbūt apgavikas įtikino ją padėti ir dėl kitų bėdų – artimųjų ligos, sumokėjo siunčiamos dovanos muito mokestį ar persiuntė pinigų panašiems reikalams.

Panašių istorijų Lietuvoje jau buvo daug, apie jas pasakota televizijos laidose, rašyta spaudoje.

Nepaisant to, vis dar atsiranda manančiųjų, kad virtuali pažintis gali būti tikra, ir nepažįstamam asmeniui siunčia dideles pinigų sumas.

Paprastai paaiškėja, kad romantiškos žinutės siunčiamos iš Afrikos, o jų autorius ar net visa grupė asmenų nė kiek neprimena nuotraukoje užfiksuoto žmogaus. Apgavikai naudoja atvaizdus realių asmenų, kurie nė nenumano, kam naudojamos jų nuotraukos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių