Klaipėdos apylinkės teisme – kraujomaišos byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto apylinkės teismas atvertė kraujomaišos bylą. Teisiamųjų suole atsidūrė 40-metis vyras už tai, kad su savo nepilnamete biologine dukra susilaukė kūdikio. Teisme jau apklausti ir įtariamasis, ir nukentėjusioji, abu incesto faktą pripažino.

Teisme paaiškėjo, kad nederami santykiai tarp tėvo ir dukros prasidėjo, kai vieno pajūrio miestelio paauglė persikraustė pas savo biologinį tėvą į Klaipėdą. Dukrą gyventi priėmęs tėvas po kurio laiko ėmė su ja miegoti.

Vyras šiuo metu suimtas už piktybinį alimentų nemokėjimą savo pirmos šeimos vaikams.

Jis teisme aiškino, kad esą jokios prievartos tarp jo ir dukros nebuvo, viskas įvyko abipusiu sutarimu.

Pradžioje vyras neigė, kad naujagimis jo. Tačiau atliktas DNR testas įrodė jo tėvystę. Tada vyras pripažino, kad turėjo lytinių santykių dukra ir jiems gimė dukra. Tai 40-metis teisiamasis patvirtino ir teisme. Vyras aiškino, kad rūpinasi abiem savo dukromis.

Dienraštis "Klaipėda" rašė apie šią dramą (A.Dykovienė. "Į žmonas paėmė dukrą", 2015 07 31). Ikiteisminis tyrimas jau baigtas. Teisme apklaustas ir įtariamasis, ir jo dukra.

Kadangi mergina nepilnametė, ji buvo atskiroje patalpoje kartu su psichologe ir buvo apklausiama nuotoliniu būdu. Ją teismo dalyviai matė ir girdėjo tik ekrane. Tolesniuose teismo posėdžiuose ji nedalyvaus.

Per apklausą teisme mergina pripažino, kad su tėvu gyveno kaip su vyru ir sugyveno kūdikį. Jos tėvas taip pat neneigia šio fakto. Ikiteisminis tyrimas baigtas, dabar proceso šalys turi galimybę susipažinti su bylos medžiaga, prokuroras rašys kaltinamąjį aktą ir bylą perduos teismui.

Vyrui už kraujomaišą gresia kalėjimas iki 6 metų. Tai numato Baudžiamojo kodekso 151 straipsnio 3 dalyje numatyta sankcija, kuri užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Pareigūnai tikina, kad tokių atvejų, kad iš kraujomaišos gimtų vaikai, jie dar nėra tyrę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių