Jūros šventėje – ir kišenvagiai

Jubiliejinė Jūros šventė kol kas vyksta be didesnių nemalonumų ir nelaimių. Policijos pareigūnų šventėje daug, jie ne tik užkerta kelią nemaloniems incidentams, bet ir padeda patekusiems į bėdą.

Sunku būtų įsivaizduoti šventę bet kurioje Lietuvos vietovėje, kurioje nesisukinėtų kišenvagiai. Penktadienį vakare nuo jų nukentėjo ir keli Jūros šventės dalyviai.

Po 18 val. Danės gatvėje 68-erių vyras pasigedo kuprinėje turėto dokumentų dėklo su dokumentais ir 500 eurų. Kada ir kurioje vietoje jį galėjo apšvarinti kišenvagis, nežinia.

Visko gali būti, kad jį nuskriaudė dvi moterys, kurios po 19 val. buvo sulaikytos Kūlių Vartų gatvėje. Būtent jas įsidėmėjo kitas vyras, kuris vaikštinėdamas Tiltų gatve pajuto, kad jam iš kišenės bandoma pavogti 200 eurų.

56-erių vyras pranešė apie tai policininkams ir netrukus patvirtino, kad pareigūnų sulaikytos 55-erių ir 45-erių moterys bandė jį apvogti. Abi įtariamosios uždarytos į areštinę. Bus aiškinamasi, ar jos neapvogė daugiau šventės dalyvių.

Pirmąją šventės dieną pareigūnai akylai stebėjo žmones didžiųjų koncertų vietose. Penktadienį vakare jie pradėjo 13 administracinių teisenų, iš kurių devyni nusižengusieji vartojo alkoholį neleistinose vietose arba buvo pernelyg padauginę.

Po 22 val. Sukilėlių gatvėje 37 metų vyras, vairuodamas motociklą „Suzuki“, apgadino užtvarą ir pasišalino iš eismo įvykio vietos.

Netrukus Daržų gatvėje jis buvo sulaikytas, nuo motociklininko sklido alkoholio tvaikas, tačiau tikrintis blaivumą jis kategoriškai atsisakė, tuo pačiu užsitraukdamas atsakomybę už vairavimą apgirtus. Mat, atsisakęs blaivumo patikros, asmuo oficialiai laikomas pasiekęs vidutinio girtumo.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl avariją sukėlusio asmens veiksmų. Ar šis vyras buvo uždarytas į areštinę, nepranešama.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas šeštadienio naktį, apie 2 val., pradėtas, kai Bangų gatvėje pareigūnai atkreipė dėmesį į būrelį jaunų žmonių. Patikrinę jų kišenes pareigūnai pas 19-metį vaikiną rado suktinę kanapių. Jaunuolio laukia dideli nemalonumai.

Jūros šventės dienomis policininkai sudaro sąlygas norintiesiems pasitikrinti blaivumą. Penktadienį tokia galimybe jau pasinaudojo apie 200 šventės dalyvių. Šeštadienį pareigūnai dalins ir vienkartinius alkoholio matuoklius.

Į pareigūnus žmonės kreipėsi ir dėl pasimetusių vaikų. Penktadienį buvo pasimetę du mažyliai, policininkai netrukus padėjo jiems susitikti su tėvais.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Andromedos Grauslienės, pirmoji Jūros šventės diena buvo kur kas ramesnė, lyginant su ankstesniais metais, bet skambučių į policiją buvo kur kas daugiau nei eilinę savaitgalio dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių