Ilgapirščiai ruošiasi šventėms: klaipėdiečiams derėtų pasirūpinti savo turto saugumu

Šventiniu laikotarpiu ilgapirščių taikiniu dažnai tampa gyventojų rūsiai ir sandėliukai. Šiemet pareigūnai užfiksavo jau dešimtis įsibrovimų į negyvenamas patalpas. Artėjant Visų Šventųjų dienai išvykas planuojantiems miestiečiams derėtų pasirūpinti savo turto saugumu.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus duomenimis, šiemet mieste dėl vagysčių iš ūkinių pastatų, garažų, sandėliukų ar rūsių yra pradėta 20 ikiteisminių tyrimų.

Dėl vagysčių iš fiziniams asmenims priklausančių sandėliukų pradėta 12 ikiteisminių tyrimų. Iš sandėliukų vagiami patys įvairiausi daiktai, dažniausiai darbo įrankiai, dviračiai, padangos, detalės bei smulkioji technika.

Pernai pareigūnai pradėjo 26 ikiteisminius tyrimus dėl vagysčių iš negyvenamųjų patalpų, tarp jų 16 ikiteisminių tyrimų pradėta dėl vagysčių iš sandėliukų.

Išvykstant iš namų būtina atidžiai pasirūpinti viso savo turto saugumu.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, policija nekaupia duomenų, kokiu metų laikotarpiu dažniausiai įvyksta tokie nusikaltimai ir kuriuose mikrorajonuose dažnai fiksuojamos vagystės iš rūsių ir sandėlių.

„Nuolat primename, kad išvykstant iš namų būtina atidžiai pasirūpinti viso savo turto saugumu, nes kartais vagys tiesiog pasinaudoja žmonių nerūpestingumu ar neapdairumu“, – pabrėžė A. Kažukauskienė.

Asta Kažukauskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pareigūnai pataria rūsių ar sandėlių langus ir duris apsaugoti grotomis, kurias geriau įrengti iš patalpos vidaus. Duris reikėtų rinktis su vyrių apsaugomis, kurios neleis iškelti durų nupjovus vyrius.

Dar didesniam saugumui siūloma įsirengti dvigubas duris, įdėti keletą sudėtingos konstrukcijos spynų.

„Jei yra galimybė, rekomenduojame įrengti signalizaciją, vaizdo kameras, kitas galbūt visą kiemo perimetrą saugančias priemones. Vertingus daiktus patariama žymėti, tokiu atveju pareigūnai, suradę pažymėtus daiktus, teisėtiems savininkams juos sugrąžinti gali daug greičiau“, – aiškino specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda  portretas
Abu Gentvilus perspėkite,jie uostamiestyje turtingiausi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių