Buvusiems pareigūnams – nauji kaltinimai

Du buvę uostamiesčio policijos pareigūnai, teisme besiteisinantys dėl sukčiavimo su draudimu, netrukus dar kartą bus teisiami. Šį kartą jie turės papasakoti, kaip Europos valstybėse vogtas mašinas perdavė mašinų ardytojams Klaipėdoje.

Du buvę uostamiesčio policijos pareigūnai, teisme besiteisinantys dėl sukčiavimo su draudimu, netrukus dar kartą bus teisiami. Šį kartą jie turės papasakoti, kaip Europos valstybėse vogtas mašinas perdavė mašinų ardytojams Klaipėdoje.

Gavo draudimo išmokas

Mašinų vagis gaudę pareigūnai skyriaus viršininkas Edmundas Tautavičius ir jo pavaldinys Žilvinas Ukockis bus kaltinami disponavę nusikalstamu būdu įgytu turtu bei piktnaudžiavę tarnybine padėtimi.

Abu šie vyrai kitoje byloje, kurią Klaipėdos apygardos teismas jau baigia nagrinėti, kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba.

Antroji byla gimė tiriant pirmąją, mat E.Tautavičius buvo pranešęs, kad pavogtas jo bei jo sugyventinės automobiliai. Vėliau abu gavo draudimo išmokas.

Panašiai pasielgta su kolegos Šilutėje automobiliu. Iš tikrųjų mašinos buvo parduotos geram E.Tautavičiaus draugui Viktorui Murašovui, kuris turėjo dvi automobilių ardymo aikšteles Klaipėdoje ir vieną – už miesto ribų. Šis automobilius išardė ir detales pardavė.

Paaiškėjo nauji nusikaltimai

Apie šias suktybes pirmieji suuodė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadai. Kadangi 2011 metais, kai vyko šie nusikaltimai, uostamiesčio policijoje dar nebuvo imuniteto tarnybos, informacija buvo perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

Pradėję tyrimą bei sulaikę policininkus STT pareigūnai atliko kratas, kurių metu paaiškėjo, kad E.Tautavičius bei Ž.Ukockis buvo plačiai išvystę neteisėtą veiklą.

V.Murašovo aikštelėse aptikti keli apardyti automobiliai bei daugybė mašinų detalių. Dalies identifikavimo numeriai buvo nutrinti, todėl jų nebuvo galima atpažinti.

Pavyko nustatyti, kad dalis išardytų arba ardomų mašinų buvo ieškomos, kaip pavogtos.

Kadangi aiškėjo šių dviejų pareigūnų sąsajos su automobilių vagystėmis, naujas tyrimas buvo pavestas Klaipėdos organizuoto nusikalstamumo tyrimų biurui. Pareigūnų veiksmus ėmėsi koordinuoti sukčiavimo draudimu atvejį besiaiškinęs Klaipėdos apygardos prokuroras Donatas Blinstrubis.

Laužyne – vogtos mašinos

Ilgokai tyrę rastus įkalčius pareigūnai išsiaiškino, kad V.Murašovo laužynuose atsidūrė ne mažiau kaip 14 automobilių, kurie Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje bei Lietuvoje buvo ieškomi kaip vogti. Visų šių mašinų savininkai buvo pranešę apie vagystes, tačiau ar taip atsitiko iš tiesų, neaišku.

Panašu, kad ieškinius dėl patirtos žalos pareikš ne šiomis mašinomis važinėję asmenys, tarp kurių yra emigrantų iš mūsų šalies, bet draudimo kompanijos, mat savininkai gavo draudimo išmokas.

Nusikaltimus tyrusių pareigūnų žiniomis, šias mašinas perimdavo E.Tautavičius ir Ž.Ukockis. Jie vogtomis paskelbtus automobilius BMW, "Audi", "Volkswagen", Toyota, "Honda", "Nissan" ir "Ford" pardavė V.Murašovui. Paskaičiuota, kad bendra šių automobilių vertė viršija 660 tūkst. litų.

Su pareigūnais bus teisiamas ir vieną vogtą mašiną pareigūnams perdavęs Klaipėdos rajone gyvenantis vyras.

Išėjo grybų ir numirė

Laužyno savininkas V.Murašovas šį rudenį labai mįslingai mirė grybaudamas. Kol kas jo mirtį tebegaubia paslaptis. Pareigūnai laukia galutinės teismo medicinos ekspertų išvados. Aiškinamasi, ar su šeimos nariais į mišką išsiruošęs ir ten miręs vyras galėjo būti nužudytas.

Teigiama, kad V.Murašovo mirtis nesukliudė aiškinantis policininkų nusikaltimus. Mat šis vyras ikiteisminio tyrimo metu buvo apklaustas teisme. Tad jo parodymai gali būti vertinami kaip įrodymai.

Už vogtų mašinų įgijimą jis buvo sulaukęs bausmės.
Jeigu teismas pripažins policininkų kaltę, jiems gali grėsti iki septynerių metų nelaisvės.

Beje, E.Tautavičius iki šiol tebėra suimtas, nes jo atžvilgiu vasarą buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas. Jis įtariamas daręs poveikį V.Murašovui – prašęs neduoti parodymų prieš jį 14 vogtų mašinų byloje.

Būtent todėl E.Tautavičius liepos mėnesį buvo suimtas. Spalio 11 d. šis terminas baigsis. Kadangi nukentėjusiuoju įvardijamas asmuo mirė, nebėra prasmės įtariamojo laikyti suimto. Kol kas prokuroras D.Blinstrubis nėra apsisprendęs, ar prašys pratęsti jam suėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sitas asmuo yra neee,ne banditelis koks, obanditu banditas su uniforma. Esmes nebera laikyti suimto? Kodel? Jei dare spaudima ir grasino ar nera itarimu, kad kaip nors susijes su nuzudymu? Teisesaugininkai gal pamirse jog kazkada pries kelis metus ponui T. Buvo pareiksti kaltinimai del zmogzudystes tik kalte neirodyta.zinot daug darbo ir siaip sunkoka irodyt uzsakyta zmogzudysste, jei niekas nekalba arba nera net atrasta tu kuriu butu galima paklausti. juk turbut sunku gerai organizuotus pakalikus sugaut l Lietuvoj, o ka jau kalbet kai uzsakytieji is Latvijos. Apskritai jis turi ilgamete nusikaltimu patirti o atsakys tik uz maza ju dali. Ir dar sakyciau gan "pigiai" atsipirko. O gal ir ne. Tur ut tukstanciais kainavo??

kazlabandit

kazlabandit portretas
triusio galas

pimpilietis

pimpilietis portretas
iš snukelio tai ne mentas o tikras žulikas. o gal tai vienas ir tas pats? ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių