Uostamiestyje rinkėjai skubėjo balsuoti

Ir trečiąją išankstinių prezidento rinkimų dieną Klaipėdoje balsuojančiųjų nesumažėjo. Eilėje tekdavo palaukti net iki pusvalandžio. Komisijos nariai svarstė, kad išankstiniams Seimo rinkimams, ko gero, reikės ieškoti erdvesnės patalpos nei savivaldybės posėdžių salė.

Vakar, trečiąją išankstinių prezidento rinkimų dieną, po vidurdienio, prie Klaipėdos savivaldybės posėdžių salės, kurioje vyko balsavimas, stoviniavo iki šimto žmonių.

Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius tvirtino, kad toks žmonių srautas buvo nuo pat ryto.

Prognozuota, jog trečiąją išankstinio balsavimo dieną atlikusiųjų savo pilietinę pareigą bus daugiau, nei dieną prieš tai, kai balsavo beveik 2,3 tūkst. rinkėjų. Pirmąją dieną sulaukta 1 744 balsavusiųjų.

Rinkimų komisijos nariai svarstė, kad išankstiniams Seimo rinkimams galbūt reikės ieškoti erdvesnės patalpos nei savivaldybės posėdžių salė.

Prieš penkerius metus, renkant prezidentą, išankstiniams rinkimams buvo skirtos penkios dienos, per jas Klaipėdoje balsavo 7,3 tūkst. rinkėjų.

Tad rinkėjų srautai pasiskirstė tolygiau.

Per šiuos rinkimus Klaipėdoje iš viso yra 120 185 balso teisę turintys piliečiai, tai yra 4,5 tūkst. mažiau nei pernai per savivaldybių rinkimus ir net 7,2 tūkst. mažiau, nei 2019 metais, kai buvo renkamas prezidentas.

Išankstiniai prezidento rinkimai vyko tris dienas – gegužės 7–9-ąją.

Šiandien ir rytoj, gegužės 10–11 dienomis, balsuojama bus namuose, rinkimų komisijų nariai atvyks pas tuos asmenis, kurie dėl ligos negalės ateiti balsuoti į apylinkes rinkimų dieną.

Renkant prezidentą pirmajame ture, balsuojama ir referendume dėl dvigubos pilietybės.

Šįkart rinkėjai, kurių asmens tapatybės dokumento galiojimas yra pasibaigęs, vis tiek gali ateiti ir balsuoti.

Bent jau Klaipėdoje per išankstinius rinkimus jokių incidentų neužfiksuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora

Senjora portretas
Ir aš labai ,,skubėjau,, beskubėdama griuvau, pėdkelnes suplyšo, mįslyjau neprileis balsuoti, bet leido! Prabalsavau : ) : ) : )!!!

Rasa

Rasa portretas
ŽMONĖS BUTINAI PAIMKIT DU BILIUTENIUS IR ABU PANAUDOKIT NES JEIGU TIK ATSISAKYSIT O BIULETENI PALIKSIT JIE JUO PASINAUDOS AŠ PASIĖMIAU NORS NESIULE KAIP PASAKIAUKAD REFERENDUME NEDALIVAUJU DAVĖ TIKPASIRAŠYTI BET LIEPIAU ATIDUOTI LAPA IR PER VISA DĖJAU KRYŽIU IR ABU IMEČIAU ATLIKAU P-AREIGA KONSERVU AFERA NEPAVYKO

JONAS

JONAS portretas
Tu pirma paklausk to scwabinio Vėgėlės kam jis tau makaronus ant ausu kabina JOKIOJE ŽEMDIRBIU BILOJE JIS NEBUVO ADVOKATAS TAI ATSIVERSK SVETAINE IR MATYSI ten yra tris advokatai tik ne Vėgėlė Ir nei viena žemdirbiu bila nelaimėta atmesta 2016 met ir kitadar buvo bet ten Vėgėlė buvo tik advokato patarejas byla pralaimėta tai kaip toks aferistas gali būt prezidentu RETO DURNUMO ADVOKATELIS AFERISTĖLIS SUSIDIRBO
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių