Uostamiesčio pėstieji – prieš įžūlius dviratininkus

Prasidėjus dviračių sezonui, padaugėjo pėsčiųjų ir dviratininkų konfliktų – jie vieni kitus kaltina neatsargiu elgesiu. Traumų šiame „fronte“ neišvengia ir vaikai.

Prieš moterį – keiksmais

Debreceno gatvėje gyvenanti Olga Čichonina pasibaisėjo įžūliu dviratininkų elgesiu.

Moteris pasakojo, kad praėjusią savaitę su ketverių metų anūke laiką leido pėsčiųjų ir dviratininkų take, vedančiame nuo buvusio „Neringos“ prekybos centro iki Pempininkų. Mažametė taip pat važiavo dviratuku.

„Mūsų rajone nėra žaidimo aikštelės, tik tas takas. Todėl ir išėjau čia pasivažinėti su anūke“, – pasakojo klaipėdietė.

Anot O.Čichoninos, jos anūkė važiavo dviratuku puse, skirta dviratininkams. Taku važiavo ir keli 18–20 metų jaunuoliai. Moteris pasakojo, kad vienas jų staiga nuvertė dviratuką mynusią mergaitę.

„Visa laimė, kad anūkė buvo su šalmu, todėl sunkių sužalojimų išvengė“, – tvirtino moteris.

Užuot atsiprašęs jaunuolis ėmė klaipėdietę koneveikti. Moteris buvo priversta išklausyti laviną keiksmažodžių.

„Rėkė, kad mano anūkė negali važiuoti dviratininkams skirtoje zonoje. Bet juk ji taip pat buvo su dviratuku – mažasis eismo dalyvis“, – samprotavo O.Čichonina.

Dažniau kenčia pėstieji

Klaipėdietės manymu, vyresni žmonės turėtų atsargiau važinėti dviračiais.

„Dviračių takas – ne lenktynių trasa. Reikėtų būti atsargesniems ir atidesniems“, – pastebėjo moteris.

Pastaruoju metu uostamiesčio policija sulaukia daugiau pranešimų apie nelaimes, kurias sukelia dviratininkai. Per savaitę tokių būna bent du. Tačiau manoma, kad įvykių gali būti ir daugiau, tik žmonės geranoriškai susitaria ir nesikreipia į pareigūnus.

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininko Mindaugo Džermeikos teigimu, dažniausiai dėl patirtų sužalojimų kreipiasi pėstieji.

„Tai labiausiai pažeidžiama eismo grandis, bet dažniausiai jie patys būna kalti dėl įvykio. O ir pėstiesiems niekaip negalima įskiepyti, kad nevaikščiotų dviratininkų takais. Žinoma, kai kuriais atvejais būna kalti ir dviratininkai. Šiais laikais dviračiai išvysto didelį greitį, todėl kyla didesnis pavojus“, – pasakojo pareigūnas.

Turi užtikrinti saugumą

M.Džermeika pabrėžė, kad tiek pėstieji, tiek dviratininkai turi kreipti dėmesį į kelio ženklus ir horizontalų ženklinimą.

„Raudonos trinkelės dar nebyloja, kad tai dviračių takas“, – tvirtino pareigūnas.

Pareigūnas priminė, kad be suaugusiųjų priežiūros keliais, takais dviračiu gali važiuoti ne jaunesni nei 14 metų asmenys.

Dvylikamečiai tą daryti gali tik išklausę specialius kursus. Dar jaunesni turi važinėti kartu suaugusiaisiais.

„Jei 8 ar 10 metų vaikas vienas dviračiu važinėja ne kiemo teritorijoje, tėvus galima bausti už nepriežiūrą, – teigė pareigūnas. – Lydintis suaugęs asmuo vaikui turėtų nurodyti, kaip reikia elgtis, užtikrinti nepilnamečio asmens saugumą“, – pabrėžė pareigūnas.


Šiame straipsnyje: dviračių takasdviratininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

anireg

anireg portretas
daznai vaziuoju dviraciu,pestieji neturi eiti dviraciu taku ir vaikus labiau saugoti,tada nebus kaltu...

Tikrai

Tikrai portretas
Kaune irgi didžiausia nesąmonė Laisvės al dviračių takas. Pėstieji kaip zuikiai bėgioja į pašales nuo skriejančių dviratininkų. Dviračių taką reikia iškelti į Mindaugo krantinę, ten vietos daug, o ir transporto priemonėms ten viet, bet ne tarp pėsčiųjų

Supykusioji

Supykusioji portretas
Tiltu gatveje saligatviu dviratininkai neturetu vaziuoti pagal nubraizytas nuorodas,bet 99% dviratininku to nepaiso'dviraciu lekia kaip lenktyniu trasa ir dar pypina.Oi kaip reiketu poros policininku juos pamokyti.
VISI KOMENTARAI 26

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių