Tuoktis – į Klaipėdos koncertų salę

Santuokos registravimo ceremonijos nuo rugsėjo paskutinio savaitgalio iki kitų metų vasaros vyks nebe Santuokų rūmuose, o Klaipėdos koncertų salėje. Šis sprendimas priimtas dėl Santuokų rūmų aplinkos tvarkymo darbų.

Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Diana Paliūnaitė patvirtino, kad nuo rugsėjo 27 dienos santuokų registravimo ceremonijos perkeliamos į Klaipėdos koncertų salę (Šaulių g. 36).

„Kol vyks aikštės remontas šalia Santuokų rūmų, žmonėms norime sukurti kitą, labiau šventišką aplinką. Pradžioje vestuvininkams buvo palikta aikštelė iš Puodžių gatvės, bet kadangi dabar nori ir ją pradėti tvarkyti, tai reikėjo priimti sprendimą, kur rengti santuokos registravimo ceremonijas. Suradome kitą jaukią vietą, manau, jaunavedžiai bus patenkinti“, – kalbėjo D. Paliūnaitė.

Ceremonijos vyks antrajame aukšte, Klaipėdos koncertų salės muziejaus patalpose. Koncertų salėje santuokos bus registruojamos tik penktadieniais ir šeštadieniais nustatytu laiku.

„Koncertų salėje registruoti santuokas planuojame iki kitų metų birželio, kol baigsis remontai Santuokų rūmų prieigose. Jei baigs anksčiau, į savo patalpas grįšime greičiau“, – teigė Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja.

Pageidaujantiems santuokos registravimo be ceremonijos santuoka gali būti registruojama Civilinės metrikacijos skyriuje, kabinete, taip pat santuokos registravimas galimas ir jaunavedžių pasirinktoje vietoje Klaipėdoje.

„Kiekviena pora gali tuoktis ten, kur pageidauja. Jie turi teisę santuokos vietą pasirinkti patys. Kiekvieną savaitę vyksta kelios santuokos registracijos ne Santuokų rūmuose. Vasarą jos vyksta gamtoje, paplūdimyje, burlaivyje „Meridianas“ ar kavinėse. Per mėnesį vasarą Klaipėdoje sutuokiama per šimtą porų, žiemą – apie 60“, – teigė D. Paliūnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių