Studentai skelbė spaudos laisvę

Klaipėdos universitete būsimieji žurnalistai triukšmingai ir žaismingai paminėjo 120-ąsias spaudos atgavimo metines, kartu ir Žurnalistų dieną. Retro stiliumi paskelbta apie laisvą spaudą. Dėstytojai ir fakulteto vadovybė pakviesti į kiek neįprastą spaudos konferenciją, kurioje sulaukė netikėtų klausimų.

„Spauda leista!“ – skelbė garsiakalbį rankose laikydamas žurnalistikos studentas, apsirengęs senoviniais rūbais.

Perskaitęs vieną pirmųjų, 1904 metų gegužę išleistų proklamacijų apie lotyniškų „literų“ sugrąžinimą į viešumą ir lietuviško žodžio laisvę, savo kolegas-studentus, apsitaisiusiais retro stiliumi, taip pat dėstytojus, pakvietė į spaudos konferenciją.

Studentai, tarsi laiko mašina grįžę šimtmečiu atgal, prisistatė „atstovaujantys“ garsius ano metu spaudos leidinius – „Lietuvaitę“, „Draugą“, „Viltį“, „Lietuvos aidą“ ir kitus.

Staigmena: spaudos atgavimo jubiliejaus proga KU dėstytojams teko dalyvauti kiek neįprastoje spaudos konferencijoje. / G. Žukauskaitės nuotr.

Jų klausimai, nors ir persunkti humoru bei ironija, atspindėjo problemas, kurios aktualios ir šiandien – lyčių lygybė, nepagarba lietuvių kalbai, dalies visuomenės nenoras mokytis ir tobulintis.

Dėstytojai išsyk įsijautė į bendrą atmosferą, atsakinėjo šmaikščiai ir žaismingai, netgi mėgindami patys šio bei to paklausti studentų, į ką jiems buvo lakoniškai replikuota: „Klausimus čia uždavinėjame mes.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių