Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigas toliau eis D. Steponkus

  • Teksto dydis:

Respublikinės Klaipėdos ligoninės (RKL) direktoriaus pareigas toliau eis Darius Steponkus.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) skelbtą konkursą laimėjusio D. Steponkaus antroji kadencija prasideda ketvirtadienį.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad bet kurios gydymo įstaigos siekiamybė turi būti tapimas patikimu partneriu tiek pacientams, tiek darbuotojams.

„D. Steponkus per savo pirmąją kaip vadovo kadenciją įrodė, kad geba Respublikinę Klaipėdos ligoninę paversti tokiu patikimu partneriu. Vadovui keliami tikslai tęsti pradėtus darbus, demonstruojant lyderystę ne tik uostamiestyje, bet ir regione, teikiant antrinio lygio gydymo paslaugas gyventojams“, – pranešime cituojamas jis.

Pats D. Steponkus teigė, kad darbo prioritetai ir toliau lieka tokie patys, kaip buvo iki šiol.

„Aukščiausio lygio paslaugos pacientams, suteiktos tinkamu laiku, tinkamomis priemonėmis, o personalas ir toliau dirbs saugiomis sąlygomis ir palankioje aplinkoje. Tikiu, jog atsakomybė ir išdiskutuoti sprendimai suteiks tvirtą pagrindą mūsų ligoninės plėtrai“, – sako jis.

Ministerijos teigimu, ligoninės vadovo konkurse dokumentus pateikė aštuoni pretendentai, pirmojo konkurso etapo bendruosius kvalifikacinius reikalavimus atitiko septyni kandidatai. Į komisiją atvyko penki pretendentai, iš jų išrinkti du geriausiai pasirodę ir daugiausiai balų surinkę pretendentai, jie buvo pakviesti į pokalbį su ministru.

D. Steponkus Klaipėdos ligoninei beveik 20 metų vadovavusį Romaldą Sakalauską pakeitė 2019-aisiais.

Konkursą laimėjęs D. Steponkus studijavo biomediciną Kauno medicinos akademijoje, stažavosi Vokietijoje, yra dirbęs Klaipėdos Raudonojo kryžiaus ligoninėje.

Taip pat jis yra Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos Tarybos pirmininkas, Klaipėdos valstybinės kolegijos Tarybos narys, dėsto Klaipėdos universiteto Visuomenės sveikatos fakultete.

D. Steponkui 2012 metais suteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas.

RKL – viena didžiausių Vakarų Lietuvos regiono gydymo įstaigų, teikianti daugiaprofilines stacionarines ir ambulatorines, skubias ir planines sveikatos priežiūros paslaugas, kurioje darbuojasi beveik 1,4 tūkst. sveikatos priežiūros specialistų ir kitų sričių darbuotojų, veikia 24 stacionaro skyriai, taip pat atskiri padaliniai ir filialai Klaipėdos mieste ir už jo ribų.

Ministerijos teigimu, RKL kasmet gydoma apie 21 tūkst. pacientų, atliekama maždaug 13–14 tūkst. operacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių