Po dainų šventės Klaipėdoje - vairuotojų pasipiktinimų lavina

Savaitgalį uostamiestyje vykusi Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė paralyžiavo eismą miesto gatvėse – daugybė autobusų vėlavo, kiti net nepasiekė maršrute numatyto tikslo ir keleivius laipino aplinkkeliuose.

Pasipiktinimų lavina

Apie pusšešto tūkstančio dalyvių sulaukęs renginys apkarto ir lengvųjų automobilių vairuotojams.

„Mums buvo pranešta, kad bus uždaryta tik Liepų gatvė, dispečeriai nieko nežinojo, o eismą policija uždarė Herkaus Manto gatvėje net nuo viaduko sankryžos. Žmones vežiau aplinkkeliais“, – pasakojo 15-ojo maršruto autobuso vairuotojas.

Daugybė žmonių sekmadienio popietę skubėjo į autobusų ir traukinių stotis, keleiviai dėl klaidžiojančių autobusų pavėlavo išvykti.

„Žmonės, kurie dirba pamainomis, po pietų važiuoja į darbovietes. Kiti važiavo iš ligoninės į stotį. Buvo daug pykstančių keleivių. Kas turėjo numatyti, kad bus spūstys, kodėl nebuvo sureguliuotas eismo tvarkaraštis? Juk švenčių vasarą tik daugės. Negi reikia taip savavaliauti mieste dėl vaikų pasišokinėjimo?“ – piktinosi autobuso vairuotojas.

Spūstyje – 40 minučių

Įmonės „Pajūrio autobusai“ vadovas Leonas Šiaulys tikino, kad tvarkos miesto gatvėse, kai vyksta masiniai renginiai, iš tiesų trūksta.

„Pasitaiko, kad eismą uždaro visai kitu laiku, nei buvo numatyta. Kartais būna, kad paskutinę minutę nukreipia srautus visai kita kryptimi, nei buvo iš anksto suderinta“, – pastebėjo L.Šiaulys.

Vien šios įmonės vienas autobusas spūstyje įstrigo 40 minučių.

„Kitas autobusas laukė 20 minučių, o keli autobusai pasuko Šiaurės prospektu ir keleiviai stoties nepasiekė“, – sakė L.Šiaulys.

Pavėlavo arba klaidžiojo

Įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas tikino, kad sekmadienį vėlavo daugybė autobusų – 3, 9, 14, 17, 5 ir 8 maršrutuose.

„Kaip savivaldybė išdavė leidimus, taip mes ir važiuojame. Šiltuoju metų laiku mieste būna nuo vieno iki keturių renginių. Visi nori eiti, bėgti, šliaužti miesto centru. O mes prisitaikome – arba važiuojame iš paskos, arba apvažiuojame, patirdami kuo mažesnių nuostolių“, – sakė A.Samuilovas.

Jis tikino, kad kiekvienas viešas renginys mieste – transportininkams lyg loterija.

„Viena surašyta įsakyme dėl eismo organizavimo, o realybėje nutinka visai kita“, – pastebėjo A.Samuilovas.

Pasak jo, sekmadienį centrinėje miesto dalyje eismas buvo sutrikęs beveik valandą.

„Visiems vairuotojams teko važiuoti Naująja Uosto, S.Daukanto, Šaulių gatvėmis, o grįždavo Bangų gatve prie senojo turgaus. Sekmadienį buvo mažiau žmonių, tačiau iš keleivių pasipiktinimų sulaukėme“, – neslėpė A.Samuilovas.

Valdininkai nemato bėdos

Jo teigimu, dėl netikslios informacijos apie būsimus eismo uždarymus, miesto gatvėse nusidriekia automobilių spūstys.

„Jei reikia uždaryti gatvę dėl remonto darbų, savivaldybė atsiunčia raštą, kad eismas bus uždaromas nuo 9 val. ryto, o realiai darbus pradeda nuo 7 val. Jei reikia pakelti tiltą, mums praneša, kad pakels 6 val. ryto, o pakelia vėliau arba net nespėja nuleisti. Tas, kas derina įsakymą, negalvoja, kad sutriks daugelio žmonių darbas“, – piktinosi „Klaipėdos keleivinio transporto“ atstovas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tikino, kad miestiečiai be reikalo piktinasi spūstimis gatvėse.

„Vasarą juk renginių mieste vyksta, juk transporto spūsčių pasitaiko. Nemanau, kad tai yra didelė problema. Informacija apie būsimus pasikeitimus yra skelbiama“, – sakė valdininkas.


Šiame straipsnyje: Dainų šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

nemalonu

nemalonu portretas
Tokia graži šventė, toks vaikų, jaunimo nuostabus renginys, o tie nabagai įžeidinėja, , tyčiojasi, kad tai..."vaikų pasišokinėjimas..."

saulius

saulius portretas
kodėl visi aplinkiniai turi kentėti??? būkit estradoje ir švęskite. kodėl miestą uždarote???

hm

hm portretas
Tai nebūtina gi gatvėj šokt, tada niekas ir nepyktų. O dabar kaip, kad buvo neseno bėgiojimo išilgai Taikos pr-Manto gatvėm metu - kol vieniem atrakcija bėgiot (kažkodėl gatvėm), kitiem nebuvo įmanoma skersai pervažiuot miesto - kur nevažiuoji ten užkardos
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių