Maudynės – tik tam skirtose vietose

Penkios oficialiai įteisintos vietos – tiek uostamiestyje yra paplūdimių, kur klaipėdiečiai gali saugiai maudytis. Bendras paplūdimio ilgis, kur budi gelbėtojai, sudaro beveik 8 tūkst. metrų, bet kai kurie miestiečiai, pažeisdami taisykles, maudosi tam neskirtose vietose.

Saugaus elgesio Klaipėdos savivaldybės nustatytose taisyklėse teigiama, kad vandens telkiniuose draudžiama plaukioti ar bristi už plūdurų, taip pat maudytis po nustatytų paplūdimio lankymo valandų.

Maudytis negalima ir tam neskirtose ar nesaugiose vietose, kurios pažymėtos įspėjamaisiais ženklais.

Draudžiama šokinėti į vandenį nuo tiltų, krantinių, prieplaukų ir kitų hidrotechninių statinių, įrenginių bei kitose tam neskirtose vietose.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas pabrėžė, kad pranešimų apie maudymąsi neleistinose vietose sulaukia ne taip jau dažnai.

„Apie maudynes draudžiamose vietose gyventojai dažniau praneša bendruoju pagalbos telefonu, tokiu atveju informacija yra perduodama policijai“, – aiškino L. Lapinskas.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, tokio pobūdžio pranešimų statistika nėra kaupiama, tačiau būna atvejų, kai pranešama apie besimaudančius žmones tose vietose, kur to daryti negalima.

Dažniausiai klaipėdiečiai ir miesto svečiai renkasi Smiltynės, Melnragės ar Girulių paplūdimius, kur patruliuoja gelbėtojai ir yra saugu maudytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių