Latvijos čempionate – klaipėdiečių pergalės

Latvijos jaunimo banglenčių sporto čempionate Paviluostoje klaipėdiečiai nuskynė pergalę. Iš viso dalyvavo 23 jaunieji banglentininkai, iš kurių – tik septyni lietuviai, bet beveik visi jie užėmė pirmas vietas.

Anot įstaigos „Banglentė“ vadovo Tomo Ūkso, iš viso buvo trys kategorijos pagal dalyvių amžių – vaikinai ir merginos iki 14-os, 16-os ir 18-os metų, o pats čempionatas Latvijoje vyko jau ne pirmus metus.

„Užėmėme pirmas, antras vietas. Pasirodėme gana neblogai. Iš viso buvo trys grupės. Mes visada, kai nuvažiuojame, su latviais gražiai pasidaliname vietas. Vaikams šios varžybos – labiau šventė negu kažkokios varžytuvės, nes jie ten susitinka su kolegomis“, – sakė T. Ūksas.

Pasak jo, ne visi užėmusieji prizines vietas buvo iš Klaipėdos, dalis jaunuolių – iš Vilniaus, jie dažnai atvyksta treniruotis prie šiaurinio molo Melnragėje.

Dar vienas banglenčių sporto čempionatas turėtų vykti Lietuvoje. Tačiau tai dar nuspręs Lietuvos banglenčių federacija.

„Jeigu Lietuvos banglenčių federacija susizgribs surengti suaugusiųjų čempionatą, jaunimas iki 18-os, kuris dalyvavo Latvijos čempionate, dalyvaus ir suaugusiųjų banglenčių sporto čempionate. Sunku pasakyti, kada, gal rugsėjį ar spalį paaiškės, tuo laiku jie spręs, daryti šiais metais ar nedaryti“, – tikino pašnekovas.

Dar vienas banglenčių sporto čempionatas turėtų vykti Lietuvoje. Tačiau tai dar nuspręs Lietuvos banglenčių federacija.

Tad iki mokslo metų pradžios Melnragėje tęsis jaunųjų banglentininkų treniruotės.

„Kol mokslo metai neprasidėjo, sportuosime visu pajėgumu, o kai prasidės – po pamokų. Pirmadienį turėjome rytinę, popietinę treniruotes. Kadangi yra bangų, ir antradienį gal dar bus, tad irgi dvi ar tris treniruotes turėsime, pasižiūrėsime pagal oro sąlygas“, – vakar teigė T. Ūksas.

Amžiaus grupėje iki 14-os pirmą vietą tarp vaikinų užėmė klaipėdietis Emanuelis Melentjev, antrą vietą tarp merginų – vilnietė Monika Dapkevičiūtė.

Grupėje iki 16-os antrą vietą tarp merginų užėmė klaipėdietė Evelina Ketvirtytė, o trečią vietą tarp vaikinų – klaipėdietis Domantas Lukšas.

Grupėje iki 18-os pirmoje vietoje tarp merginų – klaipėdietė Goda Staškevičiūtė, tarp vaikinų – klaipėdietis Orestas Nomgaudas, o antrą vietą šioje grupėje užėmė vilnietis Antanas Dapkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių