Koronavirusas uostamiestyje vėl įsisiautėjo

Koronaviruso infekcijų atvejų daugėjimas uostamiestyje verčia sunerimti. Jų fiksuojama vis daugiau, kaip ir visoje šalyje. Praėjusią savaitę užfiksuotas didžiausias šių metų sergamumas. Medikai tikina, kad panikuoti nereikėtų, tačiau pajutus simptomus vengti kontaktų su aplinkiniais privalo kiekvienas.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kokybės vadybos ir komunikacijos skyriaus visuomenės informavimo specialistės Vildos Bajoriūnienės, šiuo metu registruojamas didėjantis COVID-19 ligos atvejų skaičius, o tai reiškia, kad jau užfiksuotas didesnis sergamumas nei pernai tuo pačiu metu.

Šių metų 37-ąją savaitę Klaipėdoje registruoti 154 koronaviruso infekcijos atvejai. Lietuvoje – 4,4 tūkst. Kaip teigė specialistė, 37 savaitę užregistruotas didžiausias sergamumas šiemet.

Rugsėjo 2–8 d. buvo užfiksuoti 2 799 ligos atvejai, o rusėjo 9–15 d. užsikrėtusiųjų COVID-19 padaugėjo kone dvigubai.

„Ligos aktyvumo didėjimas Europoje prasidėjo maždaug prieš šešias savaites, tokia pati situacija stebima ir Lietuvoje“, – teigė V. Bajoriūnienė.

Klaipėdos universiteto ligoninės Infekcinių ir odos ligų klinikos vadovė Jolanta Česienė patikino, kad šiuo metu ligoninėje nėra ženkliai padaugėję pacientų, kurie būtų hospitalizuoti dėl koronaviruso.

Jolanta Česienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Situacija yra stabili.

„Situacija yra stabili. Sunkios būklės pacientų nėra, gydymo įstaigoje hospitalizuoti pavieniai asmenys“, – teigė J. Česienė.

Pasak vadovės, nors šiuo metu ir nefiksuojamas koronaviruso proveržis, miestiečiai turėtų likti budrūs. Pajutus simptomus ir kilus įtarimui – tikrintis.

Nustačius infekcinę ligą reikėtų ypač vengti kontakto su rizikos grupei priklausančiais žmonėmis, būnant gydymo įstaigoje ar kitose viešose vietose dėvėti kaukes ir kitas apsaugos priemones.

„Geriausia apsauga nuo koronaviruso infekcijos – skiepai. Skiepytis vakcinomis labiausiai rekomenduojame rizikos grupėse esantiems asmenims“, – pabrėžė klinikos vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

+++

+++ portretas
iš nebūto daro būta...o kada rimtai užklups kokia bjauri liga, ką tada darysite ? kaip įtikinsite gyventojus , praradusius jūsų-- medikų ir žurnalistų pasitikėjimą , ar ir vėl viskas vyktų priverstiniu būdu ?

Anonimas

Anonimas portretas
kokia liga siaucia dar negirdejau pasirodo ,,,,,korona,,,,,, siaucia tai gal ji priklauso chuliganams ligos nesiaucia jokiagalvokite ka rasote jug esate visi mokyti dunduliai

taigi

taigi portretas
Karantino reikia, visuotinio sekimo, kas be kaukės bausti, nesiskiepijusius sušaudyti...ura tovarišči.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių