Klaipėdos licėjus statys naują darželį su vaiko sveikatos centru

VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dar šiemet pradės naujojo darželio pastato statybas, kuriame veiks ir modernus vaiko sveikatos centras. Pasak licėjaus atstovų, naujojo sveikatos centro paslaugos bus plačiai prieinamos ne tik licėjaus mokiniams, bet šis bus atviras visoms miesto šeimoms.

Išskirtinis projektas ne tik Klaipėdoje

Vaizdingoje Klaipėdos vietoje (Kretingos g. 90) netoli Dangės upės ir Klaipėdos universiteto Botanikos sodo šių metų pabaigoje startuos trijų aukštų modernaus Klaipėdos licėjaus darželio bei vaiko sveikatos centro statybos darbai.

Naujoje erdvėje turės galimybę mokytis apie 100 ikimokyklinio bei priešmokyklinio amžiaus vaikų (iš viso 10 ugdymo grupių). Į lopšelio grupes bus priimami vaikai nuo 1,5 metų.

Klaipėdos licėjaus direktorės dr. Reginos Kontautienės teigimu, į naujas patalpas Kretingos gatvėje persikels „Mažajame Klaipėdos licėjuje“ (Klaipėdoje, Dragūnų kvartale, Šarlotės g. 6) šiuo metu veikiančios lopšelio-darželio ir priešmokyklinio ugdymo grupės. Taip pat bus formuojamos ir naujos grupės. Dabartinėse „Mažojo Klaipėdos licėjaus“ erdvėse Dragūnų kvartale toliau mokysis licėjaus pradinių klasių mokiniai.

Pasak dr. R. Kontautienės, imtis šio išskirtinio projekto Klaipėdos licėjų paskatino siekis nuo pat ankstyvo amžiaus suteikti jauniausiems licėjaus auklėtiniams maksimaliai palankias sąlygas visapusiškam ugdymui.

„Naujame darželyje Kretingos gatvėje dirbs apie 40 ugdymo specialistų. Taip pat veiks ir modernus vaiko sveikatos centras. Šiuo projektu siekiame mažiausiems licėjaus auklėtiniams suteikti visapusiškai palankias sąlygas ne tik jų intelektinės, bet ir fizinės bei psichologinės raidos vystymuisi. Tai tikrai išskirtinis projektas ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos švietimo įstaigų kontekste“, – teigia dr. R. Kontautienė.

Teiks sveikatinimo paslaugas ir miestui

Naujajame Klaipėdos licėjaus darželyje-vaiko sveikatos centre bus įrengtas druskų kambarys, baseinas, multisensorinis kambarys, sporto salė. Bus atliekami masažai, inhaliacijos, teikiamos kineziterapeuto, psichologo, logopedo, muzikos terapijos paslaugos.

„Mažojo Klaipėdos licėjaus“ auklėtiniai jau ne vienerius metus turi galimybę naudotis įvairiomis sveikatinimo ir reabilitacijos paslaugomis. Įstaigai yra oficialiai suteiktas sveikatą stiprinančios ugdymo įstaigos statusas. Nauja infrastruktūra suteiks galimybę sveikatinimo paslaugas perkelti į naują lygmenį. Taip pat šios paslaugos taps prieinamos ne tik licėjaus mokiniams, bet ir kitiems Klaipėdos miesto vaikams. Tikriausiai Lietuvoje busime primoji ne aukštoji mokslo įstaiga, kuri teiks sveikatinimo paslaugas tokiu mastu“, – teigia dr. R. Kontautienė.

Veiklą planuoja pradėti 2025 metų rugsėjį

Naujojo Klaipėdos licėjaus darželio-vaiko sveikatos centro statybos turėtų startuoti jau šių metų pabaigoje. Statybos darbus planuojama baigti 2025 m. liepą. Projekto vystymo darbai patikėti bendrovei „Hiltus“. Bendra projekto vertė sieks apie 3 mln. eurų. Naujas Klaipėdos licėjaus darželis-vaiko sveikatos centras duris turėtų atverti jau 2025 metų rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių