Klaipėdos jaunimas aktyviai ieško darbo vasaros sezonui: daugiau nei pusšimtis – nepilnamečiai

Klaipėdos jaunimas aktyviai ieško darbo vasaros sezonui. Daugiau nei pusšimtis moksleivių, užpildę prašymus dirbti Klaipėdoje, yra nepilnamečiai. Geidžiamiausios sritys – klientų aptarnavimas ir prekyba.

Pasak Užimtumo tarnybos atstovės spaudai Mildos Jankauskienės, šios tarnybos paskelbtoje apklausoje net 1 433 Lietuvos moksleiviai užpildė anketas dėl vasaros darbo. Tai – dvigubai daugiau negu praėjusiais metais, tada anketas pateikė 703 jaunuoliai.

„Vasaros atostogų metu dirbti pageidavo 60 mokinių iš Klaipėdos, iš jų – 52 moksleiviai pageidavo dirbti Klaipėdoje arba kaimyninėse savivaldybėse prie jūros, keturi – Šilutėje, trys – Gargžduose ir vienas norėtų Kretingoje, Palangoje arba Šventojoje. Iš viso uostamiestyje dirbti pageidavo 99 moksleiviai iš Klaipėdos, Gargždų, Plungės, Vilniaus, Vilniaus rajono, Panevėžio, Šiaulių, Jonavos, Telšių, Marijampolės ir kitų savivaldybių“, – informavo M. Jankauskienė.

88 moksleiviai, pateikę pageidavimus dirbti Klaipėdoje, yra nepilnamečiai, o 11 jau yra sulaukę 18 ir daugiau metų.

Daugiausiai pageidavimų dirbti Klaipėdoje sulaukta iš merginų.

„Populiariausi darbai, kuriuos norėtų dirbti moksleiviai – baristo, padavėjo, viešbučio tvarkytojo (kambarinės), pardavėjo, ledų pardavėjo, virtuvės darbininko, renginių organizatoriaus, dviračių nuomos punkto darbuotojo, atrakcionų parko darbuotojo“, – vardijo M. Jankauskienė.

Šiuo metu 87 šalies įmonės siūlo mokiniams 212 laisvų darbo vietų. 2023 metais pasirinkimas buvo mažesnis – apie 150 darbo pasiūlymų.

Vilniaus darbdaviai įregistravo 60 laisvų darbo vietų, Palangos – 34, Tauragės – 18, o Klaipėda ir Kėdainių rajonas – po 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Ačiū - nereikia, kai bus normali įstatyminė bazė priimsime. p.s. šešiliokamečiai protingesni už pedokonservatorius.

Pritariu Vaidai

Pritariu Vaidai portretas
Kol apmokini, žiūrėk jau sėdi telefone.Paskui prasideda nan ten reikia išeiti, man ten pas gydytoją, man ten dar kažkas. Nepajėgūs dirbti pilnu etatu. Bet valdžia nesuoranta to.... dirbtų puse etatu, ir mokesčių nereikėtų tiek už tą mokinį mokėti. O garsūs šūksniai- jaunimo užimtumas. Tam jaunimui ir pusė etato per akis. Bet ne... mokėk mokesčius kaip už gerą darbuotoją, visu etatu. Tai jam tada tie mokiniai reikalingi.

Vaidai

Vaidai portretas
Tur būt vienas atvejis iš šimto, lietuviai yra paklusnūs, darbštūs, bet kad vatos vaikas klauptusi prieš Vydūno paminkla pirma karta mačiau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių