Klaipėdoje – vaikų globos savaitė

  • Teksto dydis:

Tradiciškai pirmąjį liepos savaitgalį Lietuvoje minima Globėjų diena. Jai paminėti visą savaitę, birželio 25–29 d., Lietuvoje vyksta renginiai, kurių metu visuomenei pasakojama apie vaikų globos svarbą, globėjų vaidmenį ir jo prasmingumą, pagerbiami patys globėjai, padėkojant jiems už globojamus vaikus. Šių metų simbolis – sparnai, simbolizuojantys ne tik skrydžio galimybę, bet ir galimybę asmeniniam žmogaus augimui.

BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centras kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius birželio 25 d. nuo 16 iki 19 val. susitikti Atgimimo aikštėje vyksiančioje Vaikų globos savaitės atidarymo šventėje „Pasimatuoti sparnus“ bei pagalvoti apie vaikų globą, kuri įprasmina gyvenimą ir augina žmogų kaip asmenybę. Taip pat kviesime „užauginti sparnus“ vaikams, netekusiems tėvų globos. Renginio svečių lauks įvairios pramogos, atrakcionai, žaidimai, loterija ir prizai.

Birželio 27 d. 14 val. Globos centro komanda kviečia susitikti Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje vyksiančioje šeimų popietėje „Ką aš žinau apie vaiko globą?“. Renginyje pasikalbėsime apie šeimos svarbą vaiko gyvenime, aptarsime mitus, apipynusius vaikų globos ir įvaikinimo procesus, pasitikrinsime žinias apie vaikų globą, sukdami „Laimės ratą“. Mažuosius lankytojus džiuginsime edukacine veikla.

Šiemet šventinių renginių savaitę vainikuos birželio 29 d. Druskininkuose vyksiantis tradicinis globojančių šeimų festivalis ,,Pasimatuok sparnus“. Šventės metu kviečiame susiburti, griausmingai atšvęsti Globėjų dieną ir parodyti Lietuvai, kiek mūsų šalis turi didelės širdies žmonių ir nuostabių vaikų. Festivalio dalyvių lauks įvairios pramogos, animatoriai, Lietuvos scenos žvaigždžių pasirodymai, vaišės bei Globos centrų parengtos edukacinės veiklos, skirtos bet kurio amžiaus festivalio svečiui.

Renginio vieta: Druskininkų aerodromas, Mizarų g. 59A, Druskininkai.

Informaciją apie renginius galima rasti feisbuko paskyroje „Vaikai yra vaikai. Klaipėda“, susisiekus e. paštu vkc.globa@gmail.com arba tel. 8 632 79 782.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių