Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbai

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje pabaigti Baltijos prospekto, Šilutės plento ir Vilniaus plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai, pranešė miesto savivaldybė.

„Didžiausias naujosios estakados privalumas – pralaidumas. Pirmiausia – patogiam susisiekimui su uostu. Ir nors visa apimtimi transporto priemonių vairuotojai jį galės pajusti tada, kai bus baigti kito užsakovo ir kitų rangovų vykdomi rekonstrukcijos darbai Vilniaus plente – pakeliui į estakadą, jau dabar yra akivaizdu, kad šio objekto atsiradimas reikšmingai pagerino eismo situaciją: sumažėjo spūstys bei aplinkos tarša šioje miesto dalyje, taupomas eismo dalyvių laikas ir, žinoma, degalai“, – sakė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Skelbiama, kad rekonstravus žiedinę sankryžą ir pastačius estakadą iš esmės atskirti į uostą važiuojančių sunkiasvorių transporto priemonių ir gyventojų susisiekimo srautai.

Taip pat po modernizuota žiedine sankryža įrengtos požeminės perėjos, sutvarkyta negalią turintiems gyventojams ir dviračiams bei paspirtukams pritaikyta infrastruktūra.

Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos ir estakados statybų vertė – 40,5 mln. eurų.

Primenama, kad eismas Baltijos prospekto estakada visiškai atvertas 2023 m. spalio 18 d. Pastatytos dvi estakados, kurių kiekvienos ilgis 806 m, kiekvienos jų plotis – 11 m. Estakadoms sunaudota 11 500 kub. m betono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
prietrankos sankryza rekonstravo, bet tilta uzmiršo pastatyti, zmones kankins dar kelis metus

Dviratis

Dviratis portretas
Dviratis, patikslinu, kur dviraciu takas tarp Banginio ir LEZ ? per gelezinkeli kaip reklaminiame filmuke, db virs 30 metu gelezinkeli priversti kirsti pestieji ir dviratininkai ir salia begiu stovi zenklas, kad ''pasaliniams negalima eiti'', toks pat klausimas butu ir merui Vaitkui :)

Miestiečiai mato ir džiaugiasi

Miestiečiai mato ir džiaugiasi portretas
Ačiū V.Grubliauskui ,Neniškiui ,greitai visi suvoks kad įspūdigiausi miesto statiniai buvo pastatyti prie mero V. Grubliausko- viadukas ,gimnazija, Danės skveras ,Mokyklos g.Šilutės plento sankryžos mazgo įrengimas,senamiesčio gatvės pertvarkytos , tiltas per Dane su apšvietimu ir taip toliau ir taip toliau
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių