Klaipėdiečius papiktino pareigūnų elgesys

Policininkai ir darbe, ir laisvu laiku reprezentuoja tarnybą, kurios šūkis – „Ginti. Saugoti. Padėti.“ Tikėdamasis tokio požiūrio, pareigūnams priekaištą išreiškęs vyras teigė sulaukęs nemandagios frazės, kuri nuvylė, o socialinių tinklų naudotojai liudijo ne kartą susidūrę su kontroversišku pareigūnų bendravimu.

Vairuojančiųjų klaipėdiečių paskyroje vienas vyras pasidalijo bendravimo su Klaipėdos rajone sutiktais policininkais patirtimi.

Tarnybinis automobilis stovėjo šalutiniame kelyje prie pat įvažos į pagrindinį. Tai užfiksuota fotografijoje. Policijos mašina trukdė sukantiesiems į dešinę pamatyti pagrindinės gatvės vaizdą.

Galima suprasti, kad vyras užkalbino pareigūnus ir, ko gero, išsakė nuostabą tokiu keistu jų automobilio statymo būdu.

„Iš bendravimo manierų pokalbio metu susidariau nuomonę, kad jiems kažkas gyvenimą sugriovė. Aš kultūringai priėjau ir perspėjau, kad trukdo išvažiuoti, užstoja matomumą, iš dešinės pusės atvažiuojančio transporto nematyti. Jų komentaras išvertė iš klumpių: „Kas negerai? Mes dirbam. Apsisuk, yra kitas išvažiavimas, netrukdyk mums dirbti“, – citavo pareigūnus socialinių tinklų naudotojas, teigęs, kad iki kitos išvažos būtų tekę važiuoti apie penkis kilometrus.

Ar tikrai šis vyras buvo toks mandagus, ar tikrai jis išgirdo tokį šiurkštų komentarą, galima būtų sužinoti, tik jei policininkai būtų prie savo uniformų prisisegę vaizdo kameras ir jos būtų įjungtos.

Kad ir kaip ten buvo, kiti komentatoriai tvirtino, kad susidūrę su Klaipėdos rajone dirbančiais pareigūnais ne kartą stebėjosi jų šiurkštumu ir nemandagiu elgesiu. Tiesa, konkrečių datų ar situacijų komentatoriai neaprašė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Asta Kažukauskienė pateikė komentarą.

Klaipėdos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininko Donato Luko duomenimis, antradienį apie 19.30 val. nuotraukoje užfiksuoto ekipažo pareigūnai patruliuodami pastebėjo galbūt be saugos diržo važiuojantį visureigio vairuotoją.

Pareigūnai sustabdė šį visureigį Gargžduose Tilto gatvėje. Jo vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl važiavimo nesegint saugos diržo.

„Aplinkybės dėl elektroninėje erdvėje pateiktos informacijos tikslinamos. Pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus, pareigas vykdantiems policijos pareigūnams tam tikrais atvejais Kelių eismo taisyklių reikalavimai nėra privalomi, – komentavo pareigūnas. – Su visuomene pareigūnai privalo bendrauti mandagiai ir pagarbiai, o visuomenės nariai privalo netrukdyti tarnybines pareigas vykdantiems pareigūnams ir vykdyti teisėtus jų reikalavimus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

toks gyvenimas

toks gyvenimas portretas
nera ko pykti ant mentu-su kuo dirba tuo ir smirda.As sudveziu dirbu,pastoviai sudu smirdu.

Vyt

Vyt portretas
Mane labai stebina jų jau mantra tapusi frazė teisėti pareigūnų reilavimai.gal jų daugiau nieko ir nemokama tik ta fantastiškai nesąmoningas frazės ir ja naudojasi visais savo darbo ir gyvenimo atvejais ir visų lygio pareigūnai.Apgailėtina

algirdas

algirdas portretas
policijos darbas zemiausiam lygyje.....gali kviesti jokios naudos.skambinam del mocu triuksmo.....atvaziuoja...pasesdi masinoj net neislipe..ir mergele su berneliu padegine benzina nuvaziuoja....tik pinigu taskytojai....nulis is ju
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių