Iš gyvūnų globėjų lūpų – jaudinančios istorijos: kaip gyvūnėlis kentėjo

  • Teksto dydis:

Į gyvūnų prieglaudą kalytė pateko iš Girkalių kaimo, kai ją, besivaikuojančią giliame sniege, pamatė žmonės. Prieglaudos prižiūrėtojai praminė ją Lauke, praneša LNK.

„Vyras, kuris matė šitai, tvirtina, kad prie jo privažiavo mašina ir paskui atsirado kalytė“, – sakė „Būk mano draugas“ vadovė Galina Kučinskienė.

Atvykę gyvūnų globėjai vieną Laukės jauniklį rado nebegyvą, o kitų bandė ieškoti sniege.

„Mes ten keliais išvaikščiojom viską, ieškojom. Neradom. Ir tada nusprendėm ją vežti pas mus, sušildėm, pamaitinom“, – pasakojo G. Kučinskienė.

„Atėjom jau kitą dieną, ji jau buvo pagimdžiusi dar vieną šunelį. Bet jis jau buvo negyvas. Išvis, man atrodo, kad čia jos vos ne pirmas gimdymas. Ji jaunutė visiškai. Ji buvo peršalusi, pervargusi, išbadėjusi, puolė ryt maistelį. Kai pagalvoji, kaip gyvūnėlis kentėjo“, – jaudinančiais prisiminimais dalijosi „Būk mano draugas“ administratorė Sonata Baliutavičienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kita jauna kalytė Zylė buvo šeimininkų palikta prie parduotuvės.

„Paprašė žmonės pagalbos. Jie jau stebėjo pusę dienos jauną juodą šunytį pririštą. Jau visa drebėjo, kratėsi nuo šalčio. Paprašė mūsų atvažiuoti ir pasiimti. Jie palaukė, kol mes ten surasim“, – sakė „Būk mano draugas“ vadovė.

Pas gyvūnų globėjus viešėjo ir šuo Petras. Jį Klaipėdos rajono gyventojai ištraukė iš melioracijos griovio. Ir griovys, ir aukštos pusnys šuniui buvo neįveikiamos. Jis nebūtų išsiropštęs, jeigu ne geri žmonės. Jie iškėlė cypiantį iš skausmo šunį iš griovio, nunešė iki automobilio ir atvežė gyvūnų globėjams.

Jau visa drebėjo, kratėsi nuo šalčio.

„Mes vežėm į kliniką, jam pastatė lašelinę. Kraujo tyrimai visai neblogi. Jo stovis visiškai neprastas. Jam apie 14 metų. Vakar atsirado šeimininkai, jį paėmė.

Petras išėjo pasivaikščioti. Aš pastoviai tvirtinu visiems žmonėms, jeigu jis 14 metų išeidavo pasivaikščioti ir grįždavo, ateis toks laikotarpis, kai jis negrįš. Jis praranda orientaciją“, – kalbėjo G. Kučinskienė.

Anot gyvūnų globėjų, žiemą panašių istorijų apstu ir dalis jų pribloškia žiaurumu, nes augintinius šaltyje ilgam paliekantys žino, kas gyvūnų laukia.

„Vienintelis dalykas, kurio galėtų bijoti žmogus, tai jeigu būtų pas mus labai griežti įstatymai ir jeigu kas nors būtų nubaustas labai didele pinigine bauda, kitiems būtų pamoka – jie turėtų baimės jausmą ir taip nedarytų“, – tvirtino G. Kučinskienė.

Gyvūnų globėjai nesupranta, kodėl nebereikalingų augintinių kai kurie žmonės nepasivargina net iki prieglaudos atvežti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va tokie Pradziai

Va tokie Pradziai portretas
Ir ismeta gimdanti gyvuneli. Besirdziai,beprociai psichiniai ligoniai.Jeigu tave arba tavo vaikus kada nors ismes kai busi bejegis.Viskas sugrizta.

mh

mh portretas
Ar tiesa tie gyvūnėliu globotiniai iš valstybės gauna pinigus už kiekviena priglausta gyvūnėlį????

Pradziai

Pradziai portretas
pasirupinkime kencianciais zmonemis! Juk Valstybe sukurta butent tam,o ne sunims!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių