Gelbėtojai vėl turėjo darbo: reiškėsi suverenais save laikantys asmenys

Į pajūrį atplūdus gausybei poilsiautojų, savaitgalį gelbėtojams darbo nepristigo. Paplūdimiuose pasiklydo keli vaikai, skendo dvi taisyklių nepaisiusios vilnietės. Teko kviesti ir greitąją medicinos pagalbą prastai besijaučiantiems. Pliaže reiškėsi suverenais vadinami asmenys.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki pasakojo, kad praėjusį savaitgalį paplūdimiuose įvykių išties netrūko.

Smiltynės, Melnragės ir Girulių paplūdimiai sulaukė gausaus poilsiautojų būrio. Pasak vadovo, gelbėtojai daugiausia laiko skyrė pasiklydusių vaikų paieškoms, tokių atvejų savaitgalį buvo net septyni.

„Kadangi buvo daug žmonių, kaip ir visada, tiek šeštadienį, tiek sekmadienį ieškojome pasiklydusių vaikų“, – kalbėjo A. Siakki.

Šeštadienį Girulių paplūdimyje gelbėtojai pastebėjo dvi skendusias moteris, jos, kaip teigta, savo gyvybei grėsmę sukėlė pačios, nes nepaisė taisyklių.

„Atvykusios iš Vilniaus  vyresnio amžiaus moterys maudėsi vietoje, kur stovi ženklas, perspėjantis apie duobes. Į perspėjimą jos nereagavo ir pateko tiesiai į duobę. Gelbėtojai pastebėjo, kad jos pradėjo skęsti, greitai sureagavo, ir moteris pavyko išgelbėti“, – pasakojo A. Siakki.

Abiem moterims prireikė medikų pagalbos. Vienai vilnietei pakilo kraujo spaudimas, kita skęsdama prigėrė vandens.

Veiksmo netrūko Palangos ir Šventosios paplūdimiuose. Kaip pasakojo Palangos ir Šventosios gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas, Šventosios gelbėtojai išgelbėjo 52-ejų vyrą iš Šalčininkų.

Palangos paplūdimiuose protestavo suverenai, jie maudėsi tuo metu, kai buvo iškelta raudona vėliava. Esą suverenams jokios taisyklės negalioja.

„Gelbėtojams jie aiškino, kad jiems įstatymai negalioja, todėl ir maudytis jiems niekas negali uždrausti. Iškvietėme policiją, pareigūnams suverenai aiškino tą patį ir taisyklių nepaisė“, – kalbėjo J. Pirožnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių