Uostamiestyje vyksiančiame festivalyje – spalvingų kultūrų gausa

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį, gegužės 25–26 dieną, uostamiestyje vyks tradicija tapęs festivalis „Tautinių kultūrų diena“. Jos metu klaipėdiečiai turės progą susipažinti su skirtingomis kultūromis.

Šventė vyks Danės skvere prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“.

„Renginio vieta pasirinkta neatsitiktinai, savo festivaliu siekiame suburti vieningą Lietuvą, skatinti toleranciją, pagarbą visų tautų kultūroms. O kad tai pasiektume pirmiausia reikia pažinti kultūrą ir susipažinti su kitos tautybės žmonėmis“, – sakė Tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė.

Šiemet festivalis bus itin spalvingas – prisistatys 15 skirtingų bendruomenių. Dalyvaus ne tik Klaipėdos tautinės bendruomenės, atvyks svečiai ir iš kitų miestų bei šalių – Latvijos, Lenkijos, Estijos.

Klaipėdoje gyvenantys indai mugei ruoš pikantiškų patiekalų. Atvyks ir kirgizų bendruomenės atstovai, bus statoma jų jurta.

Totorių bendrija „Nur“ rungsis su Lietuvos uzbekų kultūros centro atstovais. Tradiciniais žydiškais patiekalais vaišins Klaipėdos žydų bendruomenė.

Ypatingą stendą, prie kurio bus galima nusifotografuoti, rengs ukrainiečių centras „Rodyna“, bus verdami ir tradiciniai ukrainiečių barščiai.

Armėniškų kompotų, saldumynų ir net šašlykų kvies paragauti armėnų bendruomenė „Van“. Klaipėdos vokiečių bendruomenė keps precelius, taip pat rengs edukacijas ir viktorinas.

Įvairių veiklų žada ir vokiečių kultūros asociacija „Memel“.

Klaipėdos rusų bendrija „Lada“ keps bandeles, baltarusių bendrija „Krynica“ kvies pasigaminti apeiginių lėlių, gudų bendruomenė vaišins arbata.

Svarbiausi tautinių mažumų kultūros pristatymai vyks ant scenos, kur sekmadienį nuo 14 val. prasidės didysis festivalio koncertas – armėnai, azerbaidžaniečiai, baltarusiai, indai, kirgizai, latviai, lenkai, romai, rusai, totoriai, ukrainiečiai, vokiečiai, žydai supažindins su savo kultūra, kvies pasiklausyti dainų, pasigėrėti šokiais.

Festivalį „Tautinių kultūrų diena“ finansuoja Tautinių mažumų departamentas ir Klaipėdos savivaldybė.

Tradicinis festivalis šiemet skaičiuoja 12 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matom

Matom  portretas
Laimingos totores i EU atvažiavo i laisva krašta

Senukas

Senukas portretas
Aha visi šezlongai užimti latviai šoko a vero cafe tuščia

jis

jis portretas
na veidukai tai tikrai ne totoriški nuotraukoje. Ten totoriško kraujo bobutės turi kokius 2-3%
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių