Spektaklį „Pašaliniams draudžiama“ rodys dar kartą

Praėjusių metų gruodį esą paskutinį kartą rodytas Oskaro Koršunovo spektaklis „Pašaliniams draudžiama“ vėl sugrįš ir klaipėdiečiams bus rodomas gruodžio 28–29 dienomis. Taip nuspręsta dėl didelio žiūrovų susidomėjimo.

Šio spektaklio premjera įvyko 2016 m. gruodžio 16 d. Pjesės autorius – dramaturgas Gintaras Grajauskas.

Viena priežasčių, dėl ko spektaklis sulaukė didelio susidomėjimo, – jame apstu vietų ir personažų, turinčių atitikmenis Klaipėdoje.

2023-iaisiais žiūrovai buvo kviečiami spektaklį pasižiūrėti paskutinį kartą – skelbta, kad daugiau jo repertuare nebebus.

Tačiau Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys paaiškino, kodėl šių metų repertuare šis spektaklis vis dėlto yra.

„Man atrodo, kad tai mūsų ne pirmas paskutinis kartas. Linkiu visiems tokių problemų, kokių mes turime. Mūsų repertuaras nemenkas – 27 spektakliai. Nei teoriškai, nei praktiškai per pusę sezono mes niekaip neparodome visų spektaklių, tam nėra jokių techninių galimybių. Kiekvienais metais sprendžiame, kokių spektaklių atsisakyti, kad būtų galima rodyti naujus spektaklius. Pernai buvo toks sprendimas dėl „Pašaliniams draudžiama“, bet susirinko labai daug žmonių. Tad mūsų Meno skyrius pasiūlė rodyti dar. Rodysime paskutinį ar ne paskutinį kartą, dabar nieko nesakome“, – šmaikštavo T. Juočys.

Kai praėjusiais metais vyko šis spektaklis, dalis žiūrovų netilpo salėje – vieni sėdėjo ant laiptų, kiti apskritai nespėjo įsigyti bilietų, nes šie greitai buvo išpirkti.

O gruodžio mėnuo tiek pernai, tiek šiemet taip pat pasirinktas neatsitiktinai. Pasak T. Juočio, prieš šventes žiūrovams norisi linksmybių, o šis spektaklis – vienas linksmesnių.

„Jis gana sudėtingame repertuare ne pats sudėtingiausias, lengvesnio pobūdžio. Gruodį žmonės nori į teatrą eiti dėl lengvesnio turinio“, – tikino Klaipėdos dramos teatro vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko gero

Nieko gero portretas
Neįdomus visai..

O kodėl?

O kodėl? portretas
Kodėl reikėjo atsisakyti vieno geriausių? Tik šitame buvau tris kartus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių