Nuo scenos – apie mirtį

Jau rytoj Klaipėdos dramos teatro gerbėjai turės progą pamatyti pirmąją 89-ojo sezono premjerą. Liko vos keli bilietai į spektaklį „Sugrįžimas“, kurio statytojai intriguoja užuominomis apie scenoje vyrausiančią šviesą bei siužetą, kuris neleis nuobodžiauti.

Tai vieno talentingiausių jaunųjų Lietuvos režisierių Nauberto Jasinsko pastatymas pagal iš Čilės kilusio rašytojo Roberto Bolaño novelę „Sugrįžimas“. Trumpas kūrinys scenoje išplėtojamas iki valandos ir 20 minučių spektaklio.

Tai pasakojimas apie gyvenimą po mirties ir meilę, todėl tema turėtų būti aktuali bet kurio amžiaus žiūrovams.

Panašu, kad pabodusios tamsos ir purvo scenoje šį kartą žiūrovai neišvys. Čia skleidžiasi tikėjimas, kad po mirties nėra visa ko pabaigos.

Teatro administracija įspėja žiūrovus apie „Sugrįžime“ vartojamą necenzūrinę leksiką, naudojamus dūmus ir ryškius šviesų blyksnius, rodomus apnuogintus kūnus.

Kūrėjai žada žiūrovams filosofinių, groteskiškų ar tiesiog komiškų epizodų.

„Nors teatras ir apskritai menas nėra apribotas vartotojo amžiaus, tikiuosi, kad salėje bus įvairaus amžiaus žmonių. Labai norėčiau, kad ateitų daug jaunų žiūrovų. Formos ir turinio prasme noriu, kad vyksmas scenoje atlieptų mūsų ir būsimą laiką“, – teigė režisierius, prisipažindamas, kad kuria netradiciniu būdu.

Ir likus trims dienoms iki premjeros jis prisipažino dar neradęs rakto spektaklio pabaigai. Paskutinės dienos jam – intensyvaus kūrimo metas.

„Man labai pasisekė, nes Klaipėdos dramos teatras labai atvirai ir drąsiai priėmė mano siūlymus, kurie šiame spektaklyje yra labai įvairialypiai. Jame yra 12 scenų, kurios – labai skirtingos, sakyčiau, kaleidoskopinės. Laukdamas premjeros visada jaudinuosi. Man labai patinka dramaturgo Ivano Vyrypajevo frazė, kad jaudulys yra meilė. Žinau, kad reakcijos šiame spektaklyje ir po jo bus daug ir skirtingos, bandydamas gvildenti tokias temas tokioje estetikoje nenumaldomai gausiu visko“, – teigė N. Jasinskas.

Spektaklyje plėtojama netikėtai naktiniame klube mirusio jauno vyro Maiklo istorija. Jo kūnas tęsia labai netikėtą egzistencijos trajektoriją, jį lydi Maiklo dvasia. Gyvųjų ir mirusiųjų pasauliui atstovaujantys personažai susitinka ir prasilenkia, kalba nesavais balsais, jų atvaizdai pasirodys ekranuose virš scenos.

Kūrėjai žada žiūrovams filosofinių, groteskiškų ar tiesiog komiškų epizodų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiūrovė

žiūrovė portretas
Norisi teatre matyti meną, o ne keiksmažodžių klausyti....

Romas

Romas portretas
"Teatro administracija įspėja žiūrovus apie „Sugrįžime“ vartojamą necenzūrinę leksiką, naudojamus dūmus ir ryškius šviesų blyksnius, rodomus apnuogintus kūnus." Sakot, išpirkti beveik visi bilietai ? O kada bus koks normalus spektaklis ? Ar jau nebeliko tokių, kur nėra pimpalų ar tešmenų rodymo, keiksmažodžių ? Mani gysliu įsitikinimu, save ir meną gerbiantis žmogus tokių pasirodymų neturėtų žiūrėti.

Liudna

Liudna portretas
Ką pasakytų gerbiami,mylimi senieji teatro aktoriai.,kas liko....prisiminimai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių