Klaipėdos pilies džiazo festivalyje – berlynietiški prieskoniai su D. Aleksa&Nnaji

  • Teksto dydis:

Birželio 28 d. Klaipėdos Teatro aikštėje Domas Aleksa & Nnaji kvies leistis į muzikinę kelionę su berlynietišku prieskoniu.

„Klaipėdai itin artima vokiškoji kultūra, tad šįkart ją paserviruos Lietuvos ir Vokietijos džiazo didmeistriai džiazinių improvizacijų pavidalu. Neabejoju, kad šis projektas bus tikras desertas net išrankiausiems džiazo gurmanams“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Paskutinis Domo Aleksos koncertinis turas įvyko Kinijoje prieš šešerius metus, о dabar Domas sugrįžta su nauju albumu „TRIPPIN“, kurį įrašė kartu su vokalistu Nnaji, kilusiu iš Berlyno R&B ir Neosoul scenos. 2023 metais išleistame albume apsijungia daug skirtingų muzikos žanrų, taigi pasiruoškite leistis į muzikinę kelionę nuo soul iki rock, nuo jazz iki hiphop!

D. Aleksa – vienas geriausių bosinės gitaros atlikėjų Lietuvoje. Kompozitorius ir prodiuseris, yra koncertavęs daugiau nei 50-tyje skirtingų prestižinių muzikos festivalių Europoje, Afrikoje, Azijoje ir Amerikoje.

Domo muzikinė kelionė prasidėjo būnant šešerių, kai jis pradėjo mokytis klasikinės muzikos grodamas violončele. Bosine gitara Domas pradėjo groti tik būdamas dvylikos. Su įvairiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais yra įrašęs daugiau nei 40 muzikinių albumų tarp kurių – ir keturi solo albumai. Vilniuje Domas taip pat yra įkūręs ir „Boso mokyklą“, kurioje per paskutinį dešimtmetį mokinius jau skaičiuoja šimtais.

Nnaji – soul ir R'n'B vokalistas, dainų autorius ir muzikos prodiuseris, gimęs ir užaugęs Berlyne, įgijęs pripažinimą koncertuodamas su „Vokietijos Nacionaliniu Džiazo Orkestru“ ir organizuodamas puikiai žinomus „NeoSoul Jam Sessions“ Berlyne. Nnaji vokalas sklandžiai sujungia skirtingus muzikos žanrus, sukurdamas jausmingą ir įsimintiną patirtį.

Liutauras Janušaitis – multi-instrumentalistas, kompozitorius, aranžuotojas, elektroninės muzikos kūrėjas. Su įvairiais muzikiniais projektais yra dalyvavęs muzikos festivaliuose ne tik daugelyje Europos šalių, JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Turkijoje, Ukrainoje, Azerbaidžane bet taip pat Japonijoje, P. Korėjoje, Kinijoje, Indijoje, UNESCO remiamoje menininkų rezidencijos programoje Brazilijoje. Penkerius metu dirbo Kauno bigbendo vyr. dirigentu, kaip kviestinis atlikėjas įrašė daugiau 20 džiazo, roko, pop ir eksperimentinės muzikos albumų, 2017 metais išleido debiutinį solo albumą CD ir LP formatais „Two Different Sides“. Kuria bei aranžuoja įvairių žanrų muziką orkestrams, bigbendams bei muzikinėms TV laidoms.

Roebertas Semeniukas – kompozitorius, prodiuseris, aranžuotojas, gitaristas, dainininkas. Mokėsi M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje chorinio dirigavimo ir fortepijono klasėje, J.Tallat-Kelpšos konservatorijoje bei LMTA, džiazo skyriuje. Robertas aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos ir užsienio atlikėjais, koncertuoja su orkestrais ir chorais, groja didžiausiose šalies arenose. Taip pat dirba įrašų sesijose, prodiusuoja kitus atlikėjus, užsiima pedagogine veikla, dalijasi patirtimi su jaunaisiais kūrėjais. Ilgametis M. Mikutavičiaus grupės gitaristas ir muzikos bendraautorius. Robertas koncertavo įvairiuose prestižiniuose muzikos festivaliuose JAV, Kinijoje, Kanadoje, Austrijoje, Norvegijoje, D. Britanijoje, Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, bei kitose Europos šalyse. Robertas yra grupės „Žalvarinis“ įkūrėjas ir dainų autorius. Yra išleidęs dešimt grupės albumų, taip pat du solinius albumus.

Augustas Baronas - vienas pagrindinių būgnininkų Lietuvos džiazo scenoje, grojantis įvairiuose projektuose nuo tradicinio džiazo iki R’n’B, soul ir rock muzikos stilių. Pabaigęs studijas Hagos bei Amsterdamo konservatorijose 2017 m. Augustas grįžo į Lietuvą ir užsiima koncertine bei pedagogine veikla.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – džiazo muzikos festivalis, organizuojamas Klaipėdoje nuo 1994 metų. XXX festivalis vyks birželio 27–29 d. Klaipėdos Teatro aikštėje. Visi renginiai nemokami. Jubiliejinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis taip pat bus ir nuostabaus renginio vyksiančio birželio 27–30 „The Tall Ships Races Klaipėda 2024“ kultūrinės programos partneris. Taip pat bus bendradarbiaujama su Tarptautiniu nematerialaus kultūros pavaldo festivaliu „Lauksnos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių