Sukčiai sužvejojo Kaune naują auką: neatmetama, kad jai žadėta premija susijusi su švente Vilniuje

  • Teksto dydis:

Kauno policija praneša, kad sukčiai, gyvenantys iš senyvo amžiaus žmonių patiklumo, panašu, kad vėl prisiminė vieną iš senesnių metodų apgaule pasipildyti savo kišenes.

Kadangi naujoji jų auka, panašu, kad susiviliojo mistine premija, yra pagrindo įtarti, kad galėjo būti pasinaudota visą penktadienį transliuotos prezidento inauguracijos antrajai kadencijai fonu.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato suvestinėje apie penktadienio kriminalus yra pranešimas, kad tądien vienas Dainavos mikrorajono pensininkas, gyvenantis viename iš Birželio 23-iosios gatvės daugiabučių, sulaukė nekviesto svečio. Nepažįstamasis pas jį atėjo apie 9.50 val. O po 10 val. jau buvo pranešta, kad minėtas 89-erių metų senolis po nepažįstamojo vizito patyrė 310 eurų nuostolį.

Kadangi po šio pranešimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, policija apie tai, kas įvyko, tradiciškai pasakoja tik nuotrupomis. Esą svečias pasakė senoliui, kad išmokės premiją prie pensijos. Kodėl, neaišku arba pareigūnai nelinkę atskleisti.

Tačiau, kaip jau ne kartą yra buvę, paprastai sukčiai siūlo premijas arba labdaras, atsižvelgdami į tos dienos aktualijas arba šventes. O penktadienį šalyje vyko jau minėti prezidento inauguracijos renginiai. Jau nekalbant apie tai, kad jau buvo pradėtos mokėti ir pensijos.

Kita vertus, atsižvelgiant į garbų aukos amžių, gal net neprireikė taip miklinti liežuvio. Policijos suvestinėje teigiama, kad senolis turėjo įvykdyti vieną premiją žadėjusio svečio sąlygą – pakeisti turimas kupiūras.

Portalui kauno.diena.lt bandant pasitikslinti, kodėl, papildyta, jog tai buvo būtina dėl senoliui esą priklausiusios grąžos. Ir šis atidavė svečiui visus turėtus pinigus. O po to, panašu, kad dar kurį laiką laukė jo, išėjusio su grobiu, sugrįžtant, nes, kaip jau ne kartą yra buvę, tokio plauko svečiai mėgsta patikinti, kad tik nubėgs dėl kokios nors priežasties iki kieme pasistatyto automobilio ir tuojau pat sugrįš. O, kadangi apie šią apgaulę buvo pranešta jau po 10 valandos, tai yra pagrindo įtarti, kad apgavikas iš tikrųjų kieme įsėdo į automobilį ir nuvažiavo, o jo aukai teliko tai konstatuoti, stebint visa tai pro langą.

Iš Kauno policijos atstovės apie šią apgaulę, iš kurios turėtų pasimokyti ir kitos galimos panašaus amžiaus sukčių aukos, tepavyko papildomai išpešti, kad žadėta triženklė premija, tačiau ji buvo mažesnė už senolio patirtą žalą.

Belaukiant, kol policija ieško sukčiaus, pasitelkus vaizdo kameras, belieka įtarti, kad senolis pakliuvo į šiuos spąstus, nusikaltėliui, kaip įprasta, atėjus į darbo valandomis ištuštėjusį daugiabutį ir skambinant į visas iš eilės duris, kol kurias nors iš jų atidarys pensinio amžiaus gyventojas.

Pasak policijos atstovės, pastaruoju metu įvairūs sukčiavimo atvejai, po kurių nusižiūrėtieji į aukas netenka pinigų, fiksuojami nuolat. Naudojami įvairūs apgaulės būdai. Demaskavus naujus, vėl grįžtama prie jau išbandytų senų. Ir apie tai potencialioms sukčių aukoms reikėtų priminti nuolat.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepazistu, bet

Nepazistu, bet portretas
Gauja, galimai nusiziurejo nauja auka.Turtelis- butelis.Ka domina seni daikteliai? Gal uzrase viska anukei? Kam visada bet ko truksta?

Algis

Algis portretas
Jei dar liko eurų tai būtinai jam ir dar daug kam kuo greičiau nusipirkti smegenėlių

Patarimas

Patarimas portretas
Pagalvojau yspeti zmones apie Marijampoleje esanti vera ma%eikine vilkaviskio gatveje turinti burimo salona. Cigone su cigonais dirba isvilioja pinigus naudojant eriksono hipnoze.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių