Šeimos tragedija Vilijampolėje: įtariamajam sutuoktinės nužudymu – negailestingas teismo kirtis

Vakarykštę tragediją Vilijampolėje – Sąjungos aikštės 13-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje, per kurią kaimynų pavyzdinės šeimos galva laikytas K. R. įtariamas pasmaugęs savo žmoną, su kuria augino du vaikus, narpliojantys Kauno teisėsaugininkai – kaip niekad nekalbūs. Tačiau portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau šio sukrečiančio įvykio aplinkybių, tarp kurių – ir tai, kad prieš ketverius metus policija jau buvo priversta įsikišti į sutuoktinių tarpusavio santykius, bet tada viskas baigėsi jų susitaikymu. Šiandien K. R. izoliuotas nuo visuomenės trims mėnesiams.

Kaip jau rašyta, Bendrajam pagalbos centrui apie tai, ką padarė, ketvirtadienio vidurdienį pranešė pats K. R. Tačiau tik maždaug už poros valandų po įvykdyto nusikaltimo. Per šį laiko tarpą jis susisiekė su savo artimaisiais, su kuriais ne tik aptarė kai kuriuos buitinius klausimus, bet ir paprašė pasirūpinti mažamečiais mokyklinio amžiaus vaikais, kurie tuo metu buvo pamokose, bei apsaugoti šiuos nuo to, kas prasidės, kai jis praneš apie padarytą nusikaltimą.

Policijos departamento suvestinėse apie išskirtiniausius praėjusios paros įvykius, kurios pradedamos pranešimu apie šią Kaune įvykdytą žmogžudystę, patikslinta, kad policijai atskubėjus patikrinti gautos informacijos, K. R. sutuoktinės kūnas su smurto žymėmis judviejų bute buvo aptiktas 12.32 val.

Regimanto Zakšensko nuotr.

35-erių metų nužudytoji, kuri, pirminiais duomenimis, buvo pasmaugta, rasta vonios patalpoje.

Kaip jau rašyta, šiuo nusikaltimo įtariamas jos 38-erių metų sutuoktinis sulaikymo metu buvo blaivus. Nors pareigūnai netrukus K. R. išsivežė, jis buvo apklaustas tik šiandien. Ir po šios apklausos apsispręsta kreiptis į teismą dėl jo suėmimo pirminiam maksimaliai leistinam trijų mėnesių terminui.

Kauno apylinkės teismo posėdis, kuriame buvo nagrinėjamas minėtas prokuroro prašymas, įvyko šiandien po pietų. K. R. dalyvavo jame, kaip ir kiti šio posėdžio dalyviai, – nuotoliniu būdu.

Prokuroro Vytauto Gatavecko prašymą suimti įtariamąjį sutuoktinės nužudymu trims mėnesiams nagrinėjusi teisėja Violeta Miceikienė tenkino jį pilnai. K. R. suimtas minėtam laikotarpiui dviem pagrindais: kad gali bėgti ir slėptis bei trukdyti ikiteisminiam tyrimui.

Už savo šeimos nario nužudymą, dėl ko K. R. pareikštas įtarimas, Baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Detalizuoti įtariamojo šiuo labai sunkiu nusikaltimu, kuris pastaruoju metu neturėjo darbo, pozicijos dėl to, ką padarė, teisėsaugininkai nelinkę. Apsiribota teiginiu, kad tai buvo šeimyninio konflikto pasekmė.

Tuo tarpu sutuoktinių kaimynai žiniasklaidai teigė, kad yra šokiruoti to, kas įvyko, nes ši šeima atrodė pavyzdinė. Anot kai kurių jos kaimynų, per tuos apie dešimt metų, kai sutuoktiniai gyveno minėtame Vilijampolės triaukštyje, pašnekovai niekada nematė įtariamojo žmonos nužudymu neblaivaus. Nevyko jų bute, kurį ne per seniausiai susiremontavo, ir jokios orgijos. Kaimynų teigimu, negirdėjo jie ir iš sutuoktinių buto sklindančių barnių.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Tačiau, teisėsaugininkų duomenimis, K. R. atžvilgiu buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai pagal tą patį Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį baudžiamąją atsakomybę už fizinio skausmo sukėlimą arba nežymų sveikatos sutrikdymą. Pirmasis – 2011-aisiais, kai artimųjų, kurie dėl patirto šoko galėjo ir suklysti, teigimu, K. R. dar buvo nevedęs. Antrasis – prieš ketverius metus. Ir abu buvo nutraukti. Bent jau antruoju atveju – dėl susitaikymo.

Kaip jau pranešta, ši tragedija tapo pirmuoju šiemet Kaune užregistruotu nužudymu. Pernai pirmas toks nusikaltimas buvo įvykdytas jau antrąją 2023-iųjų savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dr.J.M.

Dr.J.M. portretas
Dakniso boba zmogeli,ne kitaip!

K

K portretas
Jie nebuvo ideali šeima. Tas vyras sugebėdavo išsilaikyti darbe apie mėnesį, šeimai pinigų neuždirbdavo, šeimą visą laiką išlaikė žmona.

Grybas

Grybas portretas
O Tauragės prievartaujui " vadinamos temides" nebuvo, turi saibu mamyte atmazins
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių