Verslininkas senukui žadėjo rojų, o paliko be turto

Beveik aklą senolį apgavęs privačių slaugos namų Kaune vadovas Vytautas Miknius nuteistas 1,6 m. laisvės apribojimu.

Beveik aklą senolį apgavęs privačių slaugos namų Kaune vadovas Vytautas Miknius nuteistas 1,6 m. laisvės apribojimu bausmės laiką atidedant.

Nuosprendį paskelbęs Kauno apylinkės teismas skyrė V. Mikniui įpareigojimus, kurių laikydamasis jis galės išvengti realios belangės. Teismas nuosprendį paskelbė įvertinęs V. Mikniaus prisipažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi dėl apmulkinto senuko, kuris taip ir nesulaukė teisingumo.

V. Miknius buvo kaltinamas tuo, kad 90 metų Vytautui Sudabriui pažadėjęs padėti susigrąžinti regėjimą ir atlikti operaciją gydymo įstaigoje bei apgyvendinti jį savo slaugos namuose paliko senuką tuščiomis.

2009 m. senolis buvo atvežtas į privačius namus „Senjorų rojus“, tačiau netrukus perkeltas į valdiškus Vilkijoje, o galiausiai atsidūrė Ežerėlyje.

Dar būdamas gyvas ikiteisminio tyrimo pareigūnams V. Sidabrius pasakojo, kad V.  Miknius buvo nusivežęs jį pas notarę. Ten praktiškai nematantis senolis turėjo pasirašyti dokumentus. Pasitikėdamas globą jam rodžiusiu V. Mikniumi, garbaus amžiaus vyras pasirašė pakištus popierius.

Vėliau senolis sužinojo, kad neteko namo su sklypu Kačerginėje. Taip pat tuščia liko ir jo sąskaita, kurioje buvo sukaupta 28 tūkst. litų juodai dienai.

Kai teisėsauga V. Mikniui „prispaudė uodegą“, jis sugrąžino 28 tūkst. litų, išpirko pasisavintą ir parduotą namą, sklypą.

„Kalėjimas žmogaus nepataiso, tačiau nenubaustas žmogus taip pat negali likti“, – teismo paskelbtą verdiktą vertino V. Sidabriaus turto paveldėtoja Vilė Veronika Kietienė, atstovavusi jam teisme.

Moteris neslėpė ašarų sakydama, kad labiausiai jai gaila V. Sidarbriaus ir jo sesers, nes ši istorija neabejotinai sutrumpino ir apjuodino paskutiniąsias jų gyvenimo dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
Šiukšlė galės toliau apvaginėt žmones. Tarp kitko ,kuriam laikui į kalėjimą sėdo notarė, ar jinai "nesuprato", kad dalyvauja aferoje? Keista, kad mokesčių inspekcija nepasidomi apie Kauną,kolektyviniuose soduose, pridygusiais nelegaliais slaugos namais. Greičiausiai,pavagiami iš valstybės milijonai yra niekis,palyginus su 100l.kontrabandinio dyzelio...

JO

JO portretas
O veidukas nekalto kudikelio...

aaaaa

aaaaa portretas
visus abiejų lyčių barakudas teisti ir sodinti.. kiek jie prisiplėšė turto prisidengdami "šeimos " sąvoka, , skiriantis dalindami turtą .. aš reikalauju teisingų įstatytmų kurie užkirstų kelią panašiems nusikaltimams.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių