Naujasis Kauno antirekordininkas – ir neblaivus, ir be teisės vairuoti, tačiau įmonės direktorius

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau aplinkybių, susijusių su šokiruojančiu Kauno policijos laimikiu, pirmadienio pavakare pakaunėje sulaikius automobilio „Seat Alhambra“ vairuotoją, kuris pripūtė į alkoholio matuoklį 4,38 promiles. Paaiškėjo, kad šis Garliavos apylinkių seniūnijos gyventojas, kai kuriose teismą pasiekusiose jo bylose figūruojantis kaip vienos įmonės direktorius, neturėjo ir teisės vairuoti automobilio, nes ši iš jo už vairavimą išgėrus buvo atimta dar prieš pustrečių metų. O dar viena jo byla dėl vairavimo išgėrus šiuo metu nagrinėjama teisme.

Pranešė pilietiški asmenys

Kaip jau pranešta, 39-erių E. P. buvo nutvertas policijos patrulių neblaivus prie automobilio vairo liepos 22-ąją, apie 16. 30 val., Kauno rajone esančiame Giraitės kaime. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, po pilietiškų asmenų pranešimo.

Beje, 4,38 promiles E. P. pripūtė į alkoholio matuoklį antruoju bandymu. Pirmuoju buvo 3,99 promilės. Ir tai rodo, kad alkoholis buvo vartotas ne per seniausiai.

Kartu su E. P. automobilyje buvo ir keleivis. Panašu, kad taip pat – neblaivus, nes jam, kaip ir E. P., su kuriuo dėl girtumo nebuvo įmanoma susišnekėti, įteiktas šaukimas atvykti apklausai į policiją.

Paaiškėjo, kad ir automobilis „Seat Alhambra“, prie kurio vairo E. P. nutvertas neblaivus, dar neužregistruotas jo vardu, nors jis šiuo važinėjo jau ne vieną dieną. Nepaisant to, šis automobilis uždarytas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Pragėrė teises dar 2021-aisiais

Kodėl E. P. galėjo neskubėti registruoti šio automobilio savo vardu, atskleidžia iškalbinga jo biografija. O joje – ne vienas teistumas, tarp kurių yra už viešosios tvarkos pažeidimą.

Tačiau jau minėtas teisės vairuoti praradimas susijęs su 2021-ųjų lapkritį Kauno apylinkės teismo E. P. paskelbtu nuosprendžiu už tai, kad vieną tų pačių metų rugsėjo vakarą jis taip pat vairavo neblaivus automobilį „Mercedes-Benz“ tik jau kitame pakaunės kaime – Užliedžiuose. Tada E. P. nustatytas 2,54 promilių girtumas. Ir jis teigė, kad buvo išgėręs penkias skardines alaus, nesusitvarkydamas su emocijomis – ką tik palaidojęs močiutę ir dar susipykęs su sugyventine.

Už minėtą nusikaltimą E. P. buvo skirtas 40 parų areštas, atidedant šio vykdymą pusei metų, tačiau uždedant apykoję ir uždraudžiant nuo 22 iki 6 val. išeiti iš namų bei įpareigojant gydytis nuo turimos priklausomybės bei nevartoti tuos pusę metų alkoholio. Be to, atimta teisė dvejus metus vairuoti automobilį. Šis draudimas baigėsi pernai lapkritį. Tačiau, panašu, kad E. P. po šio nuosprendžio jokių išvadų nepadarė.

Ir vėl kalčiausias alus?

Šiųmetės kovo 2-osios vakarą E. P. vėl buvo nutvertas neblaivus. Jau prie automobilio „Škoda Octavia“ vairo. Tai įvyko Kaune, Elektrėnų gatvėje. Ir tada jam nustatytas 3,10 prom. girtumas.

E. P. tada prisipažino išgėręs šešias skardines alaus, atvykęs į bagažinių turgelį prekiauti. Ir esą manė, kad vairuoti išgėrus negalima tik gatvėje. O šį kartą jis norėjo po tokio kiekio alaus pasistatyti automobilį arčiau uždaros aikštelės, kurioje ir girtavo, tualeto. Tačiau buvo pastebėtas apsaugininko, kuris pranešė apie tai, kad E. P. važinėja neblaivus policijai. O šios pareigūnai dar papildomai išsiaiškino, kad E. P. nėra atgavęs ir dar 2021-ųjų lapkritį iš jo atimtos teisės vairuoti. Panašu, kad pasibaigus šiam draudimui, jis ir negalėjo to padaryti, nes ne kartą buvo baustas administracine tvarka už vairavimą neturint šios teisės. Tik administracine tvarka, nes, panašu, kad arba įkliūdavo blaivus, arba blaivesnis, negu 1,5 promilės alkoholio, už ką jau gresia baudžiamoji atsakomybė.

Asociatyvi policijos nuotr.

Nuodėmių netrūksta

Minėtos E. P. bylos vėl įkliuvus neblaiviam prie vairo posėdis Kauno apylinkės teisme buvo numatytas antradienį, t.y. kitą dieną po to, kai jis vėl nutvertas tokiomis pačiomis aplinkybėmis Giraitėje. E. P. šiame teimo posėdyje nepasirodė.

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjama dar viena E. P., prisitatančio įmonės direktoriumi, byla – dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Jis kaltinamas su kitais asmenimis, kurių atžvilgiu ikiteisminis tyrimas išskirtas į atskirą, 2021-ųjų liepą padegęs vieną Aleksoto turgavietės kioską ir taip sunaikinęs jame buvusį daugiau kaip 27 tūkst. eurų vertės turtą. Ikiteisminio šios bylos tyrimo metu E. P. parodymų nedavė.

Buvo ir penkios promilės

Nors E. P. į alkoholio matuoklį pripūstos 4,38 promilės šokiruoja, šiemet Kauno policija turėjo dar stambesnių šiosrūšies laimikių.

Ne per seniausiai ji buvo nutvėrusi 37-erių metų kaunietį V. Š., vairavusį automobilį BMW net su 5 alkoholio promilėmis kraujyje. Jis buvo sulaikytas birželio 21-ąją 23.25 val. Nuokalnės gatvėje, esančioje Kauno klinikų rajone. Ir pripūtė tada į alkoholio matuoklį minėtą promilių kiekį abiem bandymais.

V. Š., kuris iki šio įvykio nebuvo baustas net administracine tvarka, bylą Kauno apylinkės teismas jau išnagrinėjo. Atsižvelgiant į krištolinę lig šiol šio asmens biografiją bei tai, kad jis nuoširdžiai pripažino savo kaltę ir labai gailėjosi dėl tokio savo poelgio, atleido V. Š. nuo baudžiamosios atsakomybės pagal giminaičio laidavimą vieneriems metams ir be jokio užstato.

V. Š. taip pat teisinosi nesusitvarkęs su užgriuvusiomis asmeninio gyvenimo problemomis, o sėdęs neblaivus prie automobilio vairo dėl išgerto alkoholio kiekio. Laimė, policija jį sulaikė ne per toliausiai namų.

Tačiau, nors V. Š. ir atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, iš jo pusantrų metų atimta teisė vairuoti automobilį bei konfiskuotas BMW, su kuriuo jis padarė minėtą nusikaltimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių