Garsiai nuskambėjęs įvykis baigėsi teisiniu šnipštu: ar tikrai?

Kauno teisėsaugininkai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl garsiai nuskambėjusio balandžio 12-osios incidento Pasimatymo akligatvyje, kai skandalingojo Remigijaus Jakščio, siejamo su ne viena byla dėl jaunesnių negu šešiolikos metų berniukų tvirkinimo, ten nuomoto kotedžo slėptuvėje buvo aptiktas keturiolikmetis, nors bendrauti su tokio amžiaus berniukais jam buvo uždrausta.

Nusikaltimų nenustatyta

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šis ikiteisminis tyrimas, galiausiai taip pat pradėtas dėl jaunesnių negu šešiolikos metų berniukų tvirkinimo, nors iš pradžių šie įvykiai buvo teisiškai kvalifikuoti kitaip – vengimas atlikti baudžiamojo poveikio priemones, nutrauktas, konstatavus, kad nebuvo padaryta jokio nusikaltimo.

Tokia išvada padaryta, R. Jakščiui ir minėtam jo svečiui, pastebėtam kaimynų įšokus į skandalingojo jaunimo mentoriaus kiemą per tvorą, neigiant įtarimus, kad tą vakarą tarp jų galėjo būti jau minėti santykiai, už kuriuos Baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę. Ir šio nepilnamečio tėvai, kurie, kaip išsiaiškinta, yra R. Jakščio pažįstami – turi su juo kažkokių bendrų turtinių santykių, nereiškiant jokių pretenzijų dėl to, ką jų sūnus veikė pagarsėjusio berniukų tvirkintojo namuose.

Kaip jau rašyta, R. Jakščiui net nebuvo pareikštas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, į kurį galiausiai buvo perkvalifikuotas šis tyrimas. Jis apklaustas tik specialiuoju liudytoju, t. y. dėl galimai paties padaryto nusikaltimo, trūkstant duomenų pareikšti dėl to įtarimą. O keturiolikmetis buvo apklaustas pas ikiteisminio tyrimo teisėją.

Nors žiniasklaidoje buvo pasirodžius informacija, kad po įvykių Pasimatymo akligatvyje R. Jakščio mobiliajame telefone buvo aptikta ir vaikų pornografijos, ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai patikslino, kad buvo rasta tik nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose telefono savininkas įsiamžinęs su vaikais. O to, nepaisant kriminalinių biografijos akcentų, daryti nedraudžiama. Teisėsaugininkai tikina nustatę ir, kas tie vaikai.

Buvo paskelbtas karas

Tačiau, kaip jau rašyta, po minėtų įvykių Pasimatymo akligatvyje R. Jakščiui teko skubiai keisti gyvenamąją vietą, persikeliant į P. Kalpoko gatvę Žaliakalnyje.

Tai buvo susiję su prasidėjusiais nenustatytų asmenų išpuoliais prieš skandalingąjį jaunimo mentorių.

Anot paties R. Jakščio, jis sulaukė ne tik elektroninių grasinimų: „Būsi sulaužytas greitu metu“, „Pagausiu – užmušiu“ ir pan., bet už penkių dienų ir užpultas dviejų asmenų.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Atėjęs į vieną iš teismo posėdžių, kurie po įvykių Pasimatymo akligatvyje, pradėti rengti vienas paskui kitą, sugipsuota ranka, R. Jakštys tada žiniasklaidai pasakojo, kad buvo užpultas šių nepažįstamųjų balandžio 17-ąją apie 18.30 val. gatvėje netoli nuomoto kotedžo. Tačiau į policiją dėl to nesikreipė, nes užpuolikai pagrasino, kad tokiu atveju bus dar blogiau.

Vėliau paaiškėjo, kad buvo tada apmėtyti kiaušiniais bei įvairiomis šiukšlėmis ir R. Jakščio nuomoto kotedžo terasa bei langai. Apie tai, kaip ir apie grasinimus, pareigūnams buvo pranešta per savitarnos portalą ePolicija.lt.

Tačiau, pasak Kauno policijos atstovės, po aplinkybių patikslinimo konstatavus, kad nėra pakankamai įrodymų, jog buvo padaryta nusikalstama veika, ikiteisminio tyrimo dėl grasinimų nuspręsta nepradėti. O pradėtose dviejose administracinėse teisenose dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo, už kurį numatyta bauda nuo 30 iki 140 eurų, įtariamieji padarius šį nusižengimą nenustatyti.

Suvystytas akimirksniu

Dar skaudesne įvykių Pasimatymo akligatvyje atomazga, kaip jau ne kartą rašyta, tapo pajudėję ledai R. Jakščio bylose dėl jaunesnių negu šešiolikos metų berniukų tvirkinimo.

Vienoje iš jų, kuri jau buvo įveikusi teismų maratoną, skiriant skandalingajam jaunimo mentoriui laisvės apribojimą, ši bausmė pakeista į maksimalų 90-ies parų areštą. Ir R. Jakštys Kauno policijos birželio 16-ąją buvo pristatytas jo atlikti į Kauno kalėjimą, nes pats savo noru ten neprisistatė.

Tai įvyko jau po nuosprendžio kitoje R. Jakščio byloje, kurioje jis kaltintas ne tik jaunesnių negu šešiolikos metų berniukų tvirkinimu, bet ir lytinės aistros tenkinimu su septyniolikmečiu, pažeidžiant nepilnamečių asmenų seksualinio apsisprendimo laisvę bei neliečiamumą ir sutrikdant jo sveikatą, bei apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu, susijusiu su kompiuterinių paslaugų teikimu vienai Skandinavijos firmai.

Šioje byloje R. Jakščiui birželio pradžioje skirtas laisvės atėmimas trejiems metams ir vienam mėnesiui. Tačiau šis nuosprendis dar neįsiteisėjo, nes R. Jakštys su savo advokatėmis tradiciškai jį apskundė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seniai aišku

seniai aišku portretas
...kad "šitų" partija - pati įtakingiausia ir ne tik Lietuvoje. Dabar jiems tik Stambulo konvencijos tereikia, nors niekas taip ir nepaaiškina, kuo Lietuvai be jos blogiau, JEI NORIMA GYVENTI PAGAL TURIMUS LIETUVOS ĮSTATYMUS? Tereikia jų laikytis ir bausti tuos, kurie pažeidžia. Bet...

Vištos Walmora \\\\\.../////

Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
Jei tikite,kad "artistas" Bartusevičius dar gyvas,spaudžiam ŽALIĄ.

su teismų pagalba

su teismų pagalba portretas
lietuva tapo pedofilų rojumi
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių