„Žalgirio“ arenoje pedagogams padėkota ir už jų prasmingą darbą, ir už pasiekimus

  • Teksto dydis:

Gražia rudens tradicija tapę „Metų mokytojo“ apdovanojimai šią savaitę nuaidėjo pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje. Minint praėjusią profesinę šventę, penkiems miesto pedagogams įteiktos padėkos ir premijos, o visiems susirinkusiesiems linkėjimus siuntė vaikai bei skambėjo miesto dovana – legendinės grupės „Hiperbolė“ koncertas. 

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, į renginį „Žalgirio“ arenoje susirinko beveik 12 tūkst. šviesuolių – gimnazijų, mokyklų ir lopšelių-darželių specialistai, neformaliojo ir privataus ugdymo įstaigų pedagogai. Tradiciškai ceremonijoje už svarbius pasiekimus, naujų metodų diegimą, mokinių rezultatus apdovanojimų laureatams skirtos 3 tūkst. eurų premijos.

Šiemet geriausiųjų pedagogų penketuke: Prano Daunio ugdymo centro specialioji pedagogė metodininkė Vaiva Alijauskienė, lopšelio-darželio „Židinėlis“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja ekspertė Rasa Barvainienė, „Saulės“ gimnazijos matematikos mokytoja metodininkė Miglė Januškienė, „Santaros“ gimnazijos tautinių šokių mokytojas ekspertas Kazimieras Kondratavičius, Jono Basanavičiaus lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Irena Vainorienė. 

Taip pat „Metų mokytojai“, kaip tikrosios švietimo žvaigždės, gavo simbolinį apdovanojimą – savo vardu įregistruotą žvaigždę. Tai priminimas, kad jie švyti ne tik klasėse, bet ir visatoje.

Scenoje nusilenkta ir padėkota kitiems 15 nominantų, pretendavusių tapti 2024-ųjų metų mokytojais. Jiems linkėta nepamiršti džiaugtis svarbiais savo darbo rezultatais, toliau skleisti šviesą bei kantriai auginti talentingą ateities kartą. 

„Džiaugiuosi, kad Kaunas kiekvienais metais gali suburti mokytojus ir jiems nusilenkti. Paprastai pedagogai gausybės sveikinimų ir gėlių sulaukia du kartus metuose: Rugsėjo 1-ąją ir per Mokytojo dieną. Na, galbūt dar prieš vasaros atostogas. Todėl mano linkėjimas, kad mokytojai jaustų pelnytą padėką, įvertinimą ir nuoširdžią pagarbą už savo sunkų darbą kasdien“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. 

Vaizdo sveikinimus pedagogams atsiuntė ir mokiniai. Jie dalinosi pamąstymais apie mokytojų supergalias: kūrybiškumą, pastangas motyvuoti, drąsą, susikalbėjimą, emocinę ir fizinę jėgą, nestandartinį mąstymą darbe bei kantrybę. Nuoširdžia padėka tapo ir juos įkvėpusių mokytojų frazės, suskambusios vaikų lūpose.

Šventinį vakarą vainikavo Kauno staigmena švietimo bendruomenei – legendinės grupės „Hiperbolė“ koncertas. Mokytojai mėgavosi puikiai žinomais hitais: „Pamiršk mane“,  „Išgalvotas gyvenimas“,  „Aš dar dainuosiu“, „Laužai“ ir daugeliu kitų kūrinių.  

„Mokytojų apdovanojimai“ – nuo 2011-ųjų puoselėjama iniciatyva, kurios tikslas – padėkoti miesto pedagogams už profesionalumą, kūrybišką požiūrį į darbą, vykdomas iniciatyvas, atsidavimą išlaikant aukštą Kauno švietimo kartelę ir puikius mokinių pasiekimus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja portretas
Liaupsės truko 1,5 val. Ir labai visiems pabodo. O Hiperbolės buvo mažai.

protas

protas portretas
nelogiška, kad tie apdovanotieji dirba geriau nei visi kiti.

Ona

Ona portretas
Kam tos padėkos pinigai ant stalo o ne pliurpalai ir apgaulė
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių