Svarbu šviesti visuomenę

  • Teksto dydis:

Informacinės aplinkos pritaikymas, visuomenės švietimas, informacijos prieinamumas klausos negalią turintiems asmenims – vos keli klausimai, kuriuos aptarė Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė, susitikusi su Lietuvos kurčiųjų draugijos prezidente Vaida Lukošiūte.

Nuo 2024 m. visose švietimo įstaigose įvedamas įtraukusis ugdymas, todėl susitikime buvo aptartas įtraukiojo ugdymo organizavimas mokyklose ir darželiuose, kokie iššūkiai savivaldybės laukia. „Įsigaliojus teisės aktų pakeitimams, kurie reglamentuoja įvairių aplinkų pritaikymą asmenims, turintiems klausos negalią, svarbu kuo daugiau šviesti visuomenę šia tema“, – akcentavo R. Popovienė.

Susitikime buvo nutarta organizuoti paskaitą ugdymo įstaigų vadovams, bibliotekininkams, muziejų ir kultūros centrų vadovams – „Visuomenės švietimas apie kurčiuosius ir informacijos prieinamumas klausos negalią turintiems asmenims“.

Kauno rajono savivaldybės siekis – mokyklas ir darželius supažindinti su gestų kalba, kad čia dirbantys žinotų, kaip bendrauti su kurčiuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių