Sugrįžtantiems paukščiams pakaunėje iškilo nauji namai

  • Teksto dydis:

Siekiant pasveikinti atgimstančią gamtą ir sugrįžtančius paukščius, savaitgalį Kauno rajono savivaldybės komanda kartu su bendruomenėmis įvairiose vietose tuo pačiu metu kėlė inkilus paukščiams.

Nauji namai sparnuočiams iškilo Alšėnų, Vilkijos, Batniavos, Domeikavos ir Taurakiemio seniūnijose. Seniūnijų bendruomenės kartu su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu ir jo komanda iš viso iškėlė 120 inkilų, kuriuos pagamino Kauno kalėjimo nuteistieji.

Mastaičių parke inkilus kėlęs meras pasveikino visus su prasidėjusiu pavasariu ir džiaugėsi, kad graži savivaldybės tradicija kasmet suburia gausų būrį pakaunės gyventojų. „Inkilų kėlimo pradininkas Lietuvoje buvo mūsų kraštietis Tadas Ivanauskas. Ši tradicija gyvuoja jau daugiau nei 100 metų. Ačiū Alšėnų bendruomenei, kuri taip aktyviai susirinko Mastaičių parke, iniciatyvos partneriams, Kauno kalėjimo vadovams“, – kalbėjo savivaldybės vadovas.

Įvairiaspalvius namus paukščiams, kurie buvo keliami parke, gamino ir Mastaičių mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai.

Girininkas Henrikas Mostauskis paaiškino, kaip ir kur kelti inkilus sparnuočiams, kad jie norėtų apsigyventi naujuose namuose. Po instruktažo talkininkų būrys išsiskirstė po visą Mastaičių parką.

Atlikę darbą, talkininkai mėgavosi bendruomeninėmis vaišėmis, gardžiavosi medžiotojų klubo „Šališkės“ išvirta sriuba.

Kauno rajono savivaldybė sugrįžusiems paukščiams kasmet ruošia naujus namus ir organizuoja akcijas: pernai iškelta 125 inkilai, 2022 m. – 150.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių