Šlienavos tikintieji viliasi atnaujinti savo šventovę

  • Teksto dydis:

Kovo 17 d. Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje vyko ypatingos apeigos – Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila konsekravo naują bažnyčios altorių: tepė aliejumi, krizma, smilkė smilkalais, šlakstė šventintu vandeniu. Buvo aukojamos šv. Mišios.

Sakyklą ir altorių, kuriame pavaizduota Paskutinės vakarienės scena, pagamino Rolandas Abramovas ir Raimondas Atrakimavičius.

„Altorius yra ypatingas objektas, bažnyčios ašis, prie kurios telkiasi tikinčiųjų bendruomenė. Tikiuosi, kad ateityje šie jūsų maldos namai bus dar gražesni“, – kalbėjo vyskupas, dėkodamas Kauno rajono savivaldybės vadovams už dėmesį bažnytiniam paveldui.

Vasarą prasidės rekonstrukcija

Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios klebonas Rimas Pilypaitis pranešė, kad, padedant savivaldybei, parengtas šventovės rekonstrukcijos projektas. „Yra altorius, bus ir bažnyčia. Tikiu, kad vasarą galėsime pradėti darbus“, – šypsojosi klebonas. Šiuos jo žodžius palydėjo plojimai.

„Šiandieniniame pasaulyje yra daug agresijos, vienišumo, socialinės atskirties, priklausomybių. Visa tai įveikti be tikėjimo labai sunku. Tai suprato ir jūsų protėviai, šioje vietoje prieš 300 metų pastatę koplyčią, o vėliau – ir bažnyčią. Dabar atėjo laikas šią vietą atnaujinti. Linkiu vilties, tikėjimo, kantrybės ir Dievo palaimos šioje kelionėje“, – susirinkusiesiems kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Altorius yra ypatingas objektas, bažnyčios ašis, prie kurios telkiasi tikinčiųjų bendruomenė.

R. Pilypaitis dėkojo bažnyčios aktyvui, choristams, parapijoje gyvenantiems ir bendruomenei talkinantiems vicemerui Antanui Nesteckiui ir ūkininkui Audriui Banioniui, kurio iškepti duonos kepaliukai buvo teikiami kaip padėkos simboliai.

Šventovės istorijos perliukai

Antrojo pasaulinio karo metais prie senosios Šlienavos koplyčios buvo pradėta statyti būsimosios bažnyčios navų dalis. Jai rąstus suaukojo aplinkinių kaimų gyventojai. Du šoninių navų altorius 1945 m. sukūrė tautodailininkas Kazimieras Škėma.

Buvusiai koplyčiai pailginti 1959 m. buvo panaudoti nugriautos Kampiškių bažnyčios rąstai. 1960 m. klebono pareigas pradėjo eiti buvęs Sibiro tremtinys kunigas Vaclovas Radzevičius. 1961 m. iš Kampiškių kaimo buvo atvežta varpinė ir 1970 m. pastatyta.

1962 m. klebono pastangomis pavyko parsivežti vieną iš Kaune sovietų uždaromos Įgulos bažnyčios altorių ir jį pastatyti Šlienavos bažnyčioje. 1997 m. čia klebonauti pradėjo kunigas Vytautas Vaičiūnas. Jis atnaujino šventovę, išpuoselėjo aplinką. 1999 m. virš pagrindinių durų ant aštuonių gelžbetoninių polių pastatytas 9 m aukščio bokštas, kuriame įtaisyta Švč. Mergelės Marijos statula.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių