Prasidėjo meningito sezonas

Vaikų darželio „Etiudas“ tėvai sunerimę - vienam iš mažylių diagnozuotas meningitas, įtariama, kad susirgti galėjo daugiau vaikų. Medikai perspėja, kad prasidėjo meningito sezonas.

Kauno menų darželio „Etiudas“ auklėtinių tėveliai sunerimę: vienam iš darželį lankiusių vaikų šią savaitę diagnozuotas meningitas. Šešiametis šiuo metu gydomas Kauno 2-oje klinikinėje ligoninėje, jo grupėje „Saulutė“ paskelbtas karantinas.

Antradienį į „Saulutės“ grupę, kurią lanko priešmokyklinio amžiaus vaikai, susirinko mažiau kaip pusė darželinukų - auklėtojų globai tėveliai paliko septynis iš šešiolikos mažamečių.

„Tėvams negalime įsakyti vesti vaikus į darželį. Kai kurie baiminasi ir mano, kad namuose vaikui šiomis dienomis bus saugiau, bet iš tikrųjų saugu ir darželyje“, - sakė „Etiudo“ slaugytoja Dalė Totoraitienė.

Šiuo metu visa „Saulutės“ grupė yra izoliuota, darželinukų sveikata įdėmiai stebima. Karantinas darželyje, anot D.Totoraitienės, truks iki birželio 15 dienos.

Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyriaus gydytojai sako, kad nerimauti dėl meningito protrūkio nereikėtų. Esą dabar yra pasidėjęs meningito sezonas - vasarą sergamumas meningito visuomet padidėja.

„Sergamumas virusiniais meningitais dažniausiai padidėja prasidėjus maudynių sezonui, nes virusai, sukeliantys virusinį meningitą, gyvena vandenyje", - aiškino N.Kriaučiūnienė. Be to, virusai plinta per fekalijomis užterštą maistą, žaislus, nešvarias rankas, taip pat lašeliniu būdu per orą. Susirgimų išplitimą galima sieti su šviežių daržovių ar vaisių gausesniu vartojimu šiltuoju metų laikotarpiu, ypač, jei jie blogai nuplauti.

Anot jos, šiemet meningitu sirgo 12 Kauno apskrities gyventojų. Per 2008 m. šia liga sirgo 49 Kauno apskrities gyventojai, iš jų 28 kauniečiai.


Šiame straipsnyje: meningitasligoninėvaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių