Po sunkios ligos mirė kunigas G. Marcinkevičius

  • Teksto dydis:

Vilkaviškio vyskupija praneša, kad liepos 17-ąją po sunkios ligos mirė kunigas Gediminas Marcinkevičius.

56-erių kunigo gyvybė užgeso Kauno ligoninėje. 

Vilkaviškio vyskupijos puslapyje rašoma, kad G. Marcinkevičius gimė 1967 m. rugsėjo 2 d. Dargupio kaime, Balbieriškio parapijoje.

Baigęs Balbieriškio vidurinę mokyklą, 1990–1992 m. jis dėstė katalikų tikybą po katechetų kursų baigimo. 1992–1997 m. studijavo Kauno tarpdiecezinėje kunigų seminarijoje, kur 1997 m. gruodžio 14 d. buvo pašventintas kunigu.

Savo kunigišką tarnystę G. Marcinkevičius pradėjo Alytaus Šv. Angelų Sargų parapijoje kaip vikaras. Vėliau jis buvo Lekėčių Šv. Kazimiero parapijos klebonas, Virbalio Šv. arkangelo Mykolo ir Žaliosios Šv. Roko parapijų klebonas bei Ilguvos Šv. Kryžiaus Atradimo, Paežerėlių Šv. Angelų Sargų ir Plokščių Švč. M. Marijos Vardo parapijų klebonas. 

„Kunigas Gediminas buvo žinomas kaip atsidavęs Dievui ir Bažnyčiai, visada nuoširdžiai atlikdamas jam patikėtas pareigas“, – prisiminimais dalijasi vyskupija.


Kunigas pašarvotas liepos 18 d. Balbieriškio Švč. M. Marijos Rožančinės parapijos bažnyčioje. Tą pačią dieną 18 val. aukojamos Šv. Mišios už mirusįjį.

Laidotuvių Šv. Mišios vyks liepos 19 d., penktadienį, 12 val. toje pačioje bažnyčioje.

Po Mišių, pagal jo pageidavimą, kunigas Gediminas bus laidojamas Balbieriškio bažnyčios šventoriuje, šalia savo tėviškės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arnas

Arnas portretas
Kunigas Gediminas buvo Afganistano karo veteranas, kulku suvarpytomis kojomis ir galvai teko, neres zemyn galva i tankete. Ir per plauka isgyvenes, apsisprendes tarnauti Dievui ir zmonems.

>>>davatkinas - ko \\\\\.../////

>>>davatkinas - ko  \\\\\...///// portretas
>Manau mokeis toj seminarijoj jei taip puikiai apipavidalinai,matyt išmetė už per didelį "aktyvumą".

davatkinas - ko kabinejates prie kunigu, nes pavydite

davatkinas - ko kabinejates prie kunigu, nes pavydite portretas
patys eikite mokytis i kunigu seminarija ir isties pamatysite kaip ten yra ir nereikes visokio brudo rasineti...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių