Pakaunėje buriama bendruomenė atspindi laimingos šeimos formulę

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro (KRVSB) iniciatyva startavo speciali interneto svetainė, skirta tėveliams, auginantiems vaikus: www.augintigera.lt. Be pagrindinės misijos – suteikti žinių sveikatos ugdymo klausimais, idėjos autoriai siekia skatinti ir plėsti gyvą bendravimą, vienyti pakaunės gyventojus.

Tiesa, svetainės pavadinime nėra skliaustelių – oficialiai naujai buriama bendruomenė vadinasi „Kauno rajone aug(in)ti gera“ ir atspindi laimingos šeimos formulę: laimingi tėvai – laimingi vaikai, o nūdienos realija – sveikata yra laimės sinonimas.

Kuo daugiau atsakymų

„Bent jau kol kas svetainė skirta patogiai registruotis į visus renginius, todėl didžiausią dėmesį kreipėme į jos funkcionalumą: kad viskas būtų vienoje vietoje ir norintiems dalyvauti mūsų renginiuose nereikėtų informacijos ieškoti skirtinguose šaltinuose. Ateityje ketiname dalytis ir jau įvykusių renginių akimirkomis“, – teigė KRVSB direktorius Laurynas Dilys.

Pasak naują programą kuruojančios KRVSB Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros skyriaus vedėjos Karolinos Brazaitytės, svetainė ragina atkreipti tėvų dėmesį į vaikų sveikatą ir apskritai į sveikatos priežiūrą.

„Mums svarbiausia, kad kiekvienas Kauno rajono gyventojas gautų kuo daugiau atsakymų į jam rūpimus klausimus. Tai nauja iniciatyva, niekada neskyrėme tiek daug pastangų būtent tėvų sveikatos ugdymo klausimams, todėl stengiamės ne tik suteikti žinių, bet ir didinti bendruomeniškumą, skatinti ir plėsti gyvą bendravimą, vienyti Kauno rajono bendruomenės žmones. Susitinkame ne tik įgyti naujų žinių, bet jomis dalytis, megzti ryšius“, – kalbėjo K. Brazaitytė.

Tai nauja iniciatyva. Niekada neskyrėme tiek daug pastangų būtent tėvų sveikatos ugdymo klausimams.

Šiuo metu idėjos iniciatoriai daugiausia dėmesio skiria veikloms: nuotolinėms paskaitoms ir patirtinėms savaitgalio dirbtuvėms. „Kiekvieną mėnesį numatytos 7–9 veiklos, kuriose kviečiame dalyvauti visus Kauno rajono tėvus. Tėvus buriame į feisbuko bendruomenę, kurią tikimės plėsti ir vystyti, o svetainė augintigera.lt yra patogi priemonė vienoje vietoje matyti informaciją apie renginius ir ten pat į juos užsiregistruoti“, – įsitikinusi KRVSB Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros skyriaus vedėja.

Feisbuko grupė „Kauno rajono tėvams auginti gera“ įkurta pernai. KRVSB pavyko pritraukti apie 2 tūkst. Kauno rajono tėvelių. „Šiuo metu grupę norime plėsti, ateityje žadame ten viešinti ne tik renginius, bet ir kitą naudingą informaciją, organizuoti diskusijas, tiesiogines transliacijas“, – planais dalijosi pašnekovė.

Karolina Brazaitytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Įspūdingas startas

Nauja KRVSB programa prasidėjo kovo 16 d. trimis patirtinėmis savaitgalio dirbtuvėmis.

Lapių pagrindinėje mokykloje vyko patirtinės savaitgalio dirbtuvės „Sveiki pietūs – visai šeimai!“. Jose dalyviai mokėsi įprastus namuose gaminamus patiekalus nesudėtingai paversti sveikatai palankiais ir kad juos valgytų visi šeimos nariai.

„Dviejų valandų teoriniame-praktiniame užsiėmime su gydytoja dietologe ir ugdančiąja virėja dalyvavome gaminant pusryčių ir vakarienės patiekalus. Tai padėjo įsisavinti esminius receptų modifikavimo principus, kad įprasti ir neretai nesveiki patiekalai virstų sveikatai palankiais ir mėgstamais šeimoje“, – įspūdžiais dalijosi K. Brazaitytė.

Raudonvaryje kovo 16-ąją vyko dirbtuvės „Vyrų kalvė“ ir „Porų dirbtuvės“, skirtos šeimos santykiams, emociniam ryšiui kurti tiek tarp sūnaus ir tėčio, tiek poroje.

„Greičiausiai registracija baigta į „Širšių lizdą“, skirtą mamoms ir dukroms, ir į „Porų savaitgalį“, kurių tikslinę auditoriją atskleidžia pavadinimas. Vietų į šiuos patirtinius savaitgalius neliko per kelias dienas. Tai džiugina, nes liudija, kad pasirinkome aktualias temas, norą gerinti šeimos santykius, skirti tam laiko ir apskritai atsigręžti į svarbiausius žmones“, – džiaugėsi pašnekovė.

Kartu: į patiekalų gamybą įtraukti ir vaikai. / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Lengvais keliais nevaikšto

KRVSB direktorius neslėpė: šis startas, kaip ir visos pradžios, yra sunkus ir nenuspėjamas. „Mes nemėgstame eiti lengviausiu keliu, todėl pasirinkome dirbti su tokia grupe žmonių, kurie ir šiaip yra labai užsiėmę. Pirmuosiuose renginiuose nesitikėjome dalyvių anšlago, todėl drąsiai galime teigti, kad pradžia pavyko neblogai. Džiaugiamės žmonių susidomėjimu, aktyvia registracija. Dabar svarbiausia – nenuvilti dalyvių ir nuolat palaikyti ryšį ir veiklų kokybę“, – sakė L. Dilys.

Bent jau kol kas svetainė skirta patogiai registruotis į visus renginius, todėl didžiausią dėmesį kreipėme į jos funkcionalumą.

Kovo mėnesį dar laukia nuotolinės paskaitos „Komunikavimas su šeima. Autoritetas. Penkios vaikų meilės kalbos ir drausmė“ ir „Padedančios ir trukdančios nuostatos auginant vaikus“. „Taip pat labai kviečiame visas šeimas, kurios laukiasi mažylio, dalyvauti specialiai joms organizuojamose savaitgalio dirbtuvėse, – ragino K. Brazaitytė. – Tačiau čia tikrai ne pabaiga, nes balandžiui ir gegužei jau turime suplanuotų veiklų, belieka stebėti mūsų puslapį www.augintigera.lt, prisijungti prie Kauno rajono tėveliams skirtos bendruomenės feisbuke ir pirmiems sužinoti apie registraciją į renginius.“

Pasak KRVSB atstovų, renginių tinklelis bus intensyviausias pavasarį ir rudenį. „Manome, kad tai tinkamiausias laikas dalyvauti papildomose veiklose – ir dėl ilgesnių dienų, ir dėl daugiau energijos. Be to, tuomet dauguma intensyviai neatostgauja ir nesiruošia didžiosioms metų šventėms. Visus mėnesius renginių skaičius labai panašus, tik rugsėjį visų dalyvių laukia maloni staigmena“, – intrigavo K. Brazaitytė.

Ryšys: „Vyrų kalvė“ skirta tėčiams ir sūnums. / A. Aleksandravičiaus nuotr.


Komentaras

Raminta Popovienė

Kauno rajono vicemerė

Švietimas prasideda nuo žmogaus gimimo ir tęsiasi visą gyvenimą. Pati būdama mama, puikiai suprantu, su kokiais sunkumais tėveliams tenka susidurti norint užauginti sveikus, sąmoningus, laisvus ir laimingus vaikus. Įkurdami naują, bet kasdien vis labiau augančią Kauno rajono tėvų grupę, siekiame, kad jos veikla padėtų tėvams atrasti ramybę ir pasitikėjimą tėvystėje. Tikimės, kad ši tėvų bendruomenė taps vieninga ir stipria jėga, kurioje nebaisu užduoti klausimų, gauti į juos mokslu pagrįstus atsakymus, kurioje galima drąsiai dalytis iššūkiais ir laimėjimais, mokytis auginti ir augti patiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavilnius

pavilnius portretas
Portugalai.

.

. portretas
Ne pakaune reikia vadinti, bet ta vietove ar seniūnijos pavadinimu."Pakaunė kaip patvorys".

Ai tai komunistai

Ai tai komunistai portretas
Ai tai geriečiai, prie kitų darbų prisišliet...Kur naxaliavi pinigai, ten ir jie, nusipelnę gyvent geriau, bičiuliškai veikiantys
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių