Mirė poetė ir visuomenės veikėja D. Teišerskytė

  • Teksto dydis:

Užgeso žurnalistės, poetės, Lietuvos politinės bei visuomenės veikėjos Dalios Teišerskytės gyvybė. Šiandien – žinomos moters gimtadienis, jai sukako 79-eri. Apie netektį patvirtino Lietuvos rašytojų sąjunga, kuriai skaudžią žinią perdavė D. Teišerskytės artimieji.

Žinoma moteris kovojo su onkologine liga. Buvusi Seimo narė užgeso namuose, nors kurį laiką gydėsi ligoninėje.

D. Teišerskytė gimė 1944 m. lapkričio 27 d., Leonavoje, Raseinių rajone.

1953 metais ji su tėvu ir broliais buvo ištremta į Irkutsko sritį, kur gyveno jos ištremta motina. 1962 grįžo į Lietuvą, 1974-aisiais baigė Vilniaus universitetą, žurnalistikos studijas.

2000–2004 m. D. Teišerskytė buvo Seimo narė, Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė, pirmininko pavaduotoja. 2002 m. išrinkta Kauno miesto savivaldybės tarybos nare (mandato atsisakė). 2004–2008 m. buvo Seimo nare, Šeimos ir vaiko reikalų komisijos pirmininko pavaduotoja. 2008–2012 m. ir 2012–2016 m. – Seimo narė.

1995 m. ji tapo „ Moterų partijos“ viena iš kūrėjų, partijos tarybos pirmininkė. Nuo 1999 m. Lietuvos liberalų sąjungos narė. Nuo 2005 m. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio narė, tarybos narė, nuo 2006 m. sąjūdžio pirmininko pavaduotoja.

D. Teišerskytė buvo Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos prezidiumo narė, Lietuvos rašytojų sąjungos narė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, Tarptautinės rašytojų ir publicistų asociacijos narė, Lietuvos universitetų moterų asociacijos Kauno skyriaus garbės narė, Kauno moterų klubo „Ad Astra“ prezidentė, Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė.

Ji – 13 poezijos ir prozos knygų autorė, daugiau kaip 400 estrados dainų tekstų autorė, parašė apie 300 straipsnių Lietuvos ir užsienio leidiniuose.

Ji išleido keliolika poezijos rinkinių, tarp jų – „Atminties šešėliai“, „Bijau rudens“, „Meilės laiškai“, „Laikas“ ir kitus, novelių rinkinį „Ratas“.

D. Teišerskytės kūryboje dominuoja tremties motyvai, moters patirties istorijos siejamos su klasikinio tipo poetine kultūra.

Kada ir kur bus galima atsisveikinti su D. Teišerskyte paaiškės artimiausiu metu. Kol kas žinoma tik tiek, kad urna bus laidojama Petrašiūnų kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Pažiūrėjus šeimos likimą, panašu žmogus buvo dvivedis...

jule

jule portretas
Apie mirusius gerai arba nieko ..MOTERIS kuri turejo du veidus,

Zosele de Rotshild

Zosele de Rotshild portretas
Lietuvoje yra užguitų nabagų žmonelių kompleksas, nekęsti protingų, dvasingų elegantiškų- tokių iki kurių jiems miekada nelemta datempti. Ir rašo skurdo naalinti pasbafžiu egzistuojantys pensionieriai ir nutukusios bobos komentarus. P. Dalia buvo class Moteris. A.A
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių