- Jurgita Šakienė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
-
Maisto kultūros festivalis „Skanaus“
Varžybų dalyviai turėjo kuo greičiau suvalgyti 1 kg koldūnų. Šį konkursą ir 10 kg koldūnų laimėjo Egidijus, porciją įveikęs per 4 min. 9 sek.
Dvi dienas Kaune truksiantis maisto kultūros festivalis „Skanaus“ kviečia paragauti įvairių skanumynų bei išmokti maisto gaminimo paslapčių.
Kauno Rotušės aikštėje penktadienį nuo pietų galima įsigyti Lietuvos ūkininkų produkcijos, paskanauti įvairios žuvies, gėrimų.
Medaus ir įvairių žolelių arbatomis pasivaišinti kviečianti „Apiterapijos centro“ direktorė Asta Vaitkevičienė akcentavo, kad tokia šventė yra sveikintina jau vien todėl, kad išvilioja žmones iš namų. „Bendravimas, teigiamos emocijos yra pats didžiausias vaistas ir jaunatviškumo šaltinis“, – teigė A.Vaitkevičienė.
Geriausių restoranų šefų patarimus keičia įvairios degustacijos, koncertai, konkursai, dovanos.
Nedaug trūko, kad į koldūnų valgymo varžybas būtų užsirašęs ir po festivalį dairęsis premjeras Algirdas Butkevičius. Vis dėlto prasidėjus šioms varžyboms tarp dešimties dalyvių jo neišvydome. Dalyviai turėjo kuo greičiau suvalgyti 1 kg koldūnų.
„Štai tokį kuklų dubenėlį“, – parodė porciją renginio vedėjas aktoriaus Andrius Žiurauskas. Jo komentaras, kad pažįsta žmonių, kurie po tiek suvalgo po tris kartus per dieną ir tai vadina dieta, žiūrovai palydėjo dar didesniu juoku.
„Beje, Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos vadas Kęstutis Ignatavičius, pristatydamas bajorų mitybos papročius, tikriausiai nepaminėjo, kad koldūnų valgymo čempionatai buvo labai populiarūs. Buvo tokių, kurie vienu kartu suvalgydavo iki 400 koldūnų, tiesa, mažesnių nei šie“, – pasakojo A. Žiurauskas.
Dalyviams pradėjus kimšti, kai kurių tempas greitai sumažėjo. „Ar gardūs?“ – klausė skubančios kramtyti moters A. Žiurauskas. „Ar vis dar skanūs?“ – po kiek laiko su šypsena teiravosi kito rajūno.
Šį konkursą ir 10 kg koldūnų laimėjo Egidijus, porciją įveikęs per 4 min. 9 sek. Kiek pasistengę 1 kg koldūnų įveikė, tiesa, ne taip greitai, dar trys dalyviai. Likusieji šeši pasidavė.
Rytoj festivalio programoje laukia daugiau smagių rungčių, trenerių, mitybos specialistų konsultacijų, grupių "Rondo", "16 Hz" ir kt. koncertai. Ypatingą patiekalą gamins gražuolė Rūta Mazurevičiūtė, apie maistą pasakos maisto kritikas Andrius Užkalnis. Intriguoja ir laikinojo restorano „Pestaurant" parengta programa „Vabzdžiai, kenkėjai? Mmm, skanumėlis!”
„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Vis dėlto Lietuvoje toks aukšto lygio renginys vykta pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sakė vienas iš renginio organizatorių Erikas Kundreckas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Romualdo Augūno skrydis virš kasdienybės
Dokumentinės fotografijos žanre kuriantis Romualdas Augūnas pristato personalinę savo kūrybos parodą ir albumą „Skrydis virš kasdienybės“. Jame – netikėtos Kauno spalvos ir rakursai. ...
-
Istorija ir interpretacija: kaip atrodė baltų kariai?3
Vytauto Didžiojo karo muziejuje vykstančioje parodoje „Drąsos gijos“ galima išvysti rekonstruotų karinių uniformų, kurios dėvėtos VI–XX a. Tarp eksponatų – ir pagal Taurapilio pilkapio radinius atkurti apdarai, leižiant...
-
Kultūros ir sporto renginiai sausio 14–19 d.
Sausio 14 d. Kačerginės daugiafunkcio centro laisvalaikio salė: 18 val. paskaita-diskusija prie arbatos puodelio „Mažai angliavandenių turinti mityba. Medicinos naujovė? Nauja mada?“. Voškonių laisvalaikio salė: 18 val. šv...
-
Sausio 13-osios renginiai Kauno rajone1
Ežerėlio kultūros centras: 8 val. – pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“, skirta Laisvės gynėjų dienai. Ilgakiemio laisvalaikio salė: 8 val. – pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“. Domeikavos l...
-
Ąžuolyno bibliotekoje – įtraukios Varkalio pelkės4
Žaliuojantį Ąžuolyno bibliotekos parką papildė Eugenijaus Varkulevičiaus-Varkalio „Pelkė“. Kadaise vos netapusi pražūtinga, prieš dvejus metus šlapžemė jį įkvėpė naujam ciklui. ...
-
Felikso Bajoro palaiminta folkloro ir modernios muzikos jungtis
Dainininkė Giedrė Kaukaitė kviečia klausytojus į jaukią Kauno filharmonijos kamerinę salę, kur skambės šio sezono jubiliato kompozitoriaus Felikso Bajoro ankstyvieji vokaliniai opusai, prieš pusšimtį metų atvertę naują, istori...
-
Fantastikos klasika įkvėpė poetę sukurti savą magijos pasaulį1
Kauno rašytoja, Lietuvos rašytojų sąjungos narė, Lina Navickaitė dažniausiai pristatoma kaip poetė, nes santūraus būdo, kukli, tyli menininkė – neabejotinai poetinės sielos žmogus, nors, be poezijos rinkinių, yra išleidus...
-
Antropomorfiniai portretai, arba Gyvūnai scenoje3
Dailininkė Eva Mili (Eva Miliūnienė) gruodžio antroje pusėje surengė personalinę parodą, išsiskiriančia intriguojančiu, žaismingu pavadinimu – „Uodeguotieji puošiasi“. ...
-
Kūrybiškas judesys – ne tik šokėjo privilegija
Sausio 23–26 d. Kaune organizuojamas intensyvaus šokio savaitgalis „Sausis“. Dirbtuvės sieks suburti ne tik profesionalius šokėjus, bet ir visus norinčius išmokti judėti kūrybiškai ir susipažinti su skirtingo...
-
Rašytoja Jutta Noak: kūryba man – raktas į savąjį iliuzinį pasaulį2
„Kolegos ilgai nesuprato mano pasirinkimo, lyg būčiau išdavusi savo profesiją“, – tarsteli rašytoja Jutta Noak. Ne vieną dešimtį metų odontologe dirbusi moteris, palikusi baltą gydytojos chalatą, kaskart velkasi s...