Kas padės atskraidinti Coliukei jaunikį?

Ispanijos Fuenchirolos miesto zoologijos sode gyvenantis nykštukinis begemotas – idealus partneris Kaune zoologijos sode gyvenančiai begemotei Coliukei. Jei pavyks surinkti reikiamą pinigų sumą – 21 tūkst. litų, jaunikis į Kauną atkeliaus lėktuvu.

Lietuvos zoologijos sodo vyriausioji biologė Virginija Raudeliūnienė pasakojo, kad nykštukiniai begemotai – bene daugiausia dėmesio sulaukiantys sodo gyventojai.

Šiuo metu Zoologijos sode gyvena keturi nykštukiniai begemotai. 35 metų patinas Klopsas, 34 metų patelė Vanda ir 17 metų patelė Šešupė. Pastaroji pagal veisimo programą išvyks į Kaliningrado zoologijos sodą. Ketvirtoji begemotė – 5 metų patelė Coliukė, kuri neturi partnerio, mat Klopsas – garbaus amžiaus.

Coliukei jaunikis surastas Ispanijoje, bet Kauno zoologijos sodas susidūrė su problemomis, kaip atsigabenti begemotą į Kauną.

„Nykštukinių begemotų veisimas nelaisvėje ypatingas tuo, kad nuolat jaučiamas patinų trūkumas. Jau prieš 6 metus Tarptautinės nykštukinių begemotų programos koordinatoriai mus įrašė į laukiančiųjų jauno begemoto patino eilę“, – pasakojo V.Raudeliūnienė.

Pernai sodas sužinojo, kad Coliukei paskirtas jaunas perspektyvus patinas. Deja, jis gyvena toli. „Fuenchirolos zoologijos sodas – pačiame Ispanijos pakraštyje, daugiau kaip už 4000 km. Norint, kad gyvūnas kelionės metu kuo mažiau patirtų streso, nusprendėme jį skraidinti lėktuvu. Paaiškėjo, kad begemoto atgabenimas iki Kauno kainuotų apie 21 tūkst. litų“, – sakė biologė.

Pasak V.Raudeliūnienės, begemotas vargiai atlaikytų kelionę sunkvežimiu – reikėtų nuolat drėkinti jo odą. Lėktuvu, kuris nusileistų Rygoje, o vėliau ir sunkvežimiu begemotą iki Lietuvos atgabenti užtruktų maždaug parą. Nei Vilniaus, nei Kauno oro uostai tokių gabaritų konteinerių, kuriame tilptų begemotas, nepriima.

V.Raudeliūnienės teigimu, prieš porą metų buvo gautas pasiūlymas patinėlį atsigabenti iš Malaizijos, tačiau tokia kelionė būtų kainavusi labai brangiai, tad minties atsisakyta. Biologė tiki, kad atvežti patiną Coliukei padės gyvūnams neabejinga visuomenė.

Jei Kauno zoologijos sodas atsisakys priimti patiną, kito gali tekti laukti dar šešerius metus. Kol kas begemotui pargabenti į Kauną nepaaukota nė lito.

Paramą galima pervesti į banko sąskaitą:

Gavėjas: Lietuvos zoologijos sodas

Įstaigos kodas: 191716918

Sąskaita: LT56 7300 0100 0222 7817

Mokėjimo paskirtyje nurodykite: begemoto atgabenimui (Jūsų el. paštas)



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
nejaugi negana kankinamu gyvunu.turekit jus nors truputi gailescio.kas gali buti kraupiau negu kauno zoo. kas ji gali lankyti ..zmones su sutrikusia psichika

kas čia per plėšikavimas

kas čia per plėšikavimas portretas
nėra Kaunui didensių problemų?

to 1-am petras

to 1-am petras portretas
Gerbiamasai ? Tu pasiklaus tu kuri saude gandrus savo malonumui,kaip jie su psichika? O zoosodas miestui reikalingas ir normaliu zmoniu yra pakankamai. Tar ju ir tu ir as.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių