Kapela „Samanėlė“ džiugina jau 25 metus

  • Teksto dydis:

Ežerėlio kultūros centras pavasarį pasitiko skambiais akordais – kovo 2-osios vakarą 25 metų kūrybinės veiklos sukakčiai paminėti kapela „Samanėlė“ surengė išskirtinį koncertą „Su laiku“.

Muzikantai ir solistai kartu su kapelos vadovu Remigijumi Marma paruošė ypatingą dviejų dalių programą savo klausytojams: skambėjo lietuvių liaudies muzika, įvairios polkos, valsai, populiarios lietuviškos estrados dainos ir pasauliniai hitai.

Švęsti jubiliejaus susirinko pilna kultūros centro salė. Nuo pat pirmųjų muzikos akordų žiūrovai kapelos atliekamus kūrinius lydėjo gausiais aplodismentais.

Jubiliejaus proga pasveikinti kolektyvo ir jo vadovo atvyko Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Monika Kiaušaitė ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Už aktyvią ir ilgametę veiklą mero dovanos ir padėkos įteiktos kolektyvo nariams: Rimantui Čiulkiniui, Aldonai Janinai Voverienei, Egidijui Paškoniui, Violetai Traškevičienei, Aistei Venskutonienei, Mindaugui Stulgiui, Jolantai Stankūnienei, Artūrui Kuzmickui ir vadovui R. Marmai.

Nuo pat pirmųjų muzikos akordų žiūrovai kapelos atliekamus kūrinius lydėjo gausiais aplodismentais.

Kapelą sveikino ir daug kūrybinių minčių subrandinti linkėjo kolegos, draugai, muzikantų šeimos nariai.

Kolektyvą 1999 m. subūrė pirmasis jo vadovas Antanas Juška. Nuo 2003 m. Ežerėlio kultūros centro kapelai vadovauja R. Marma, Lietuvos muzikos akademijos birbynės specialybės absolventas, profesionalus liaudies muzikos atlikėjas.

Per 25-erius kūrybinės veiklos metus kapela dalyvavo gausybėje koncertų Kauno rajone, miestų ir miestelių šventėse, kultūros centruose, respublikiniuose ir tarptautiniuose renginiuose, festivaliuose. Koncertuota Lenkijoje, liaudiškos muzikos festivaliuose Nyderlanduose, Portugalijoje. 2014 ir 2018 m. kapela dalyvavo Lietuvos dainų šventėse.

Bendradarbiaudama su kitais kolektyvais, „Samanėlė“ yra parengusi kelias bendras menines programas. 2014 m. kapelai suteikta antra meno mėgėjų kolektyvų kategorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių