Į kaukių dėvėjimą Kaunas žvelgia su humoru: paskleista reklama „Nebūk pinokis“

  • Teksto dydis:

Šiuo metu šalyje paskelbtas karantinas, todėl viešojoje erdvėje privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias veido kaukes. Deja, tačiau dalis žmonių kaukes dėvi neteisingai, todėl Kauno miesto savivaldybė į šią problemą pažvelgė su humoru.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Kauno miesto savivaldybė paskleidė reklamą „Nebūk pinokis“. Šmaikšti reklama ragina užsidėti kaukes tinkamai ir lauk nekišti ilgos nosies, kuri gali priminti buratino nosį. Reklamoje taip pat pasirinktas stereotipinis personažas, primenantis Kauno gatvėje vaikščiojantį blogiuką, mat jis apsivilkęs sportine apranga bei užsimaukšlinęs megztą kepurę. Tikimasi, kad tokia reklama padės atkreipti miestiečių dėmesį ir jie kaukę dėvės teisingai, taip užtikrinant, kad koronavirusas greičiau bus suvaldytas ir ši infekcija nebeplis.

Man regis, kad laikas apsuko ratuką ir mes vėl laisvi... savo virtuvėse.

Tokią Kauno miesto savivaldybės reklamą internautai sutiko dvejopai. Vieni komentaruose minėjo, kad tai yra patyčios, kitiems visa pandemijos situacija priminė sovietinius laikus.

„Kažkada mūsų tėvai su draugais ir kaimynais atvirai galėdavo kalbėti tik savo virtuvėse. Ir dar reikėjo gerai žinoti, ar tikrai su šiais žmonėmis gali būti atviras. Tai vadinosi komunistinė, socialistinė, vienos tiesos ir vienos ideologijos santvarka. O dabar, šiomis dienomis, matot skirtumų? Man regis, kad laikas apsuko ratuką ir mes vėl laisvi... savo virtuvėse“, – pažymėjo viena internautė.

Kiti pradėjo dalytis nuotraukomis, kaip miesto viešajame transporte keleiviai dėvi kaukes. Kauniečiai pasidalijo pastebėjimais, kad dažnai kaukės dengia keleivių barzdą, o ne nosį ir burną.

Kauno m. savivaldybės feisbuko nuotr.

Beje, Kauno miesto savivaldybė – ne pirmoji, kuri humoru siekia atkreipti dėmesį į taisyklingą kaukių dėvėjimą. Sostinės savivaldybė karantino pradžioje taip pat paskleidė socialinę reklamą, kurioje ragino nosį paslėpti po kauke, nes kitu atveju atrodo taip pat, kaip ir būtų netinkamai užsidėjęs apatinius. Vilniaus reklamoje vaizduojamas vyras, kuris nosį iškišęs iš po kaukės ir šalia nurodomas kitas piešinėlis, kai iš apatinių kyšo lytinis organas. Kitoje reklamoje moters iškišta nosis iš po kaukės prilyginta virš liemenėlės iškištai krūtinei.

Vilniaus m. savivaldybės nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Aš tai nuo savęs palinkėsiu, visiems lojantiems apie batonus ir bybnosius,kad ir jie turėtų astmas,širdies nepakankamumus,mitralinio vožtuvo prolapsus,sutrikusią kraujotaką,kitas ligas (visais atvejais dėl oro cirkuluacijos suvaržymo pasėkmės gali būti nuo galvos svaigimo ir alpimo iki insulto ar infarkto) ir jiems patiems reikėtų visur eiti užsimaukšlinus kaukes,nes nebūtų, kas eitų ir darytų už juos!Jie verti patirti tą "malonumą",kurį patiria tie žmonės,ant kurių jie būdami sveiki loja.

atsakymas Yjai

atsakymas Yjai portretas
Ta smarvė "garažinė".Kai vėjas šiaurinių krypčių ,visą garažuose kūrenamų pečiukų smarvę neša į miesto pusę.O pečiukai kūrenami ne atominiu.Tepaluoti skudurai ir viskas kas dega.Pretenzijos garažų bomžams.

to vladas

to vladas portretas
žemo išsivystymo esi būtybė, negalima ant tokio net ir pykti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių