Didžiausio Baltijos regione daugiafunkcio miestelio „Urban HUB“ statyboms – žalia šviesa

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė suteikė leidimą pradėti „SBA Urban“ stock-office miestelio plėtrą. Pirmojo etapo statybų darbai prasidės jau šį balandį, o pirmieji keturi statiniai iškils bei nuomininkai keltis pradės kitų metų pradžioje. Investicijos į daugiau kaip 70 000 kv. m. „Urban HUB“ bus didžiausios į tokio tipo objektą Baltijos šalyse.

Pasiūlys daugiau vietos verslo vystymui

„Naujai gimsiantis verslo miestas – impulsas visam Kauno regionui. „Urban HUB“ architektūra, idėja, koncepcija taps pavyzdžiu aukštesnės klasės stock-office rinkoje ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jau šiandien klientai šį prekybos, biurų ir sandėlių miestelį vertina už lankstumą, galimybes savo verslą kurti specifiškai pritaikytose erdvėse. „Urban HUB“ Kauno rajone vystysime trimis etapais, o investicijos sieks virš 100 mln. eurų. Planuojame projektą vystyti greitai ir efektyviai, todėl jau baigiame atsirinkti statybos partnerius, o darbus pradėsime netrukus – balandį“, – sako „SBA Urban“ bendrovės „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

Pasak jo, daugiafunkcio prekybos, biurų ir sandėlių miestelio mastas, siūlomi technologiniai ir infrastruktūros sprendimai formuos didžiausią tokio tipo verslo ekosistemą Baltijos šalyse.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas teigia, kad solidžios investicijos spartins ilgalaikę ekonominę plėtrą, didins gyventojų užimtumą.  „Naujasis stock-office miestelis Biruliškėse atvers duris verslams į mūsų regioną – čia jie galės įsikurti moderniose patalpose, turės daugiau galimybių plėsti veiklą ir sukurti naujų darbo vietų gyventojams. Kartu su „SBA Urban“ aktyviai dirbome, kad projektas praplėstų rajono infrastruktūrą, sukurtų pridėtinių verčių, todėl tikime, kad „Urban HUB“ taps nauju traukos centru“, – sako Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Įsikurs per pusšimtis verslų

Jau pirmajame projekto etape, planuojama, įsikurs apie 50 skirtingo dydžio verslų – nuo didžiųjų maisto prekių ženklų, specializuotų prekių pardavėjų iki kavinių, pramogų erdvių. Pasak „Urban HUB“ NT plėtros vadovės Rasos Pečiulaitės, verslų koncentracija ir sinergija, projekto lankstumas suteikia pranašumą „Urban HUB“ įsikurti planuojančioms įmonėms.

„Potencialių klientų aktyvumas rodo, kad atliepiame rinkos poreikį. Šiandien kalbamės su dešimtimis potencialių nuomininkų, kuriems galime pasiūlyti būtent jų verslui tinkamas patalpas, o pradiniame etape įmonės ir pačios gali teikti siūlymus įrengimo techninėms detalėms. Stock-office tipo projektai rinkoje išsiskiria galimybėmis plačiai ir lanksčiai pritaikyti patalpas ir jau dabar matome, kad čia savo verslus įkurdins skirtingų tipų įmonės nuo mažųjų gamybininkų, maisto prekių, kavinių bei laisvalaikio zonų iki gėlynų, įvairios technikos prekybininkų“, – sako R. Pečiulaitė.

Pasak jos, skirtingi verslai turi specifinių poreikių erdvėms. Pavyzdžiui, aktyvaus laisvalaikio, maitinimo įmonės ieško optimaliausių sprendimų vėdinimui ir oro cirkuliacijai, kitiems reikia didesnio sandėlio su rampomis ir patogia logistikos schema teritorijoje. Mažesnieji ieško reprezentatyvių ekspozicinių erdvių, modernaus biuro. Tai projekto vystytojai ir planuoja pasiūlyti nuomininkams – galimybes erdves įsirengti atsižvelgiant į labai specifinius techninius poreikius.

Investuos į projektą ir regiono infrastruktūrą

Pirmuoju etapu planuojama išvystyti 22 000 kv. m. plotą. Paraleliai visų statybos darbų bus vykdomas ir infrastruktūrinių tinklų įrengimas. Teritorijoje tiesiami magistraliniai vandentiekio, nuotekų ir lietaus tinklai, kurie rajone pagerins ir praplės centralizuoto tinklo sistemą. Tiesiama ir nauja, tvaresnė centralizuoto šildymo atšaka link Biruliškių gyvenvietės. Taip pat planuojama rekonstruoti ir sutvarkyti magistralinius kelius, naujai įrengti rajoninę Veterinarų gatvę bei du įvažiavimus nuo pagrindinių magistralinių kelių.

Daugiafunkcio prekybos, biurų ir sandėlių miestelio architektūrą ir koncepciją Kauno ir Vilniaus „Urban HUB“ projektams kūrė pasaulyje pripažinta Danijos architektų studija „PLH Architects“. Čia daug dėmesio skirta architektūrinei estetikai ir ieškota sprendimų, kurie kurtų malonią patirtį klientams ir darbuotojams – nuo žaliųjų ir laisvalaikio erdvių iki kavinių bei automobilių parkavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
puiki zinia-daugiau darbo vietu ,projektas tikrai neeilinis,,,,kazka panasaus teko matyti olandijoje tik kaune masteliai ispudingesni,,,,sekmes darbuose

Rymas

Rymas portretas
Viskas blogai.

Anonimas

Anonimas portretas
Dar maža Lietuvoj šiukšlynų. Ir kam toks miestelis reikalingas, Mūsuose telikę du milijonai žmogelių, o užmojai valdžiagraužių lyg gyventų milijardas. Sustokit su ta didybės manija, jau visose srityse ES aplenkėm. Prajuokino dundukai
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių