Ar lengva Kaune išsinuomoti dviratį?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno valdininkai giriasi įrengiamais vis naujais dviračių takais, o kokia galimybė išsinuomoti dviratį?

Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorius Sigitas Sidaravičius pripažino, kad paklausa kur kas didesnė nei pasiūla. Sezono metu apie galimybę išsinuomoti dviratį klausia beveik kas trečias turistas.

Dažnai miesto svečiai (ir lietuviai, ir užsieniečiai) domisi ne tik kur būtų galima gauti dviratį, bet ir prašo rekomenduoti vaizdingą maršrutą.

"Žinoma, Kaune dviračių nuoma būtina. Keičiantis dviračių takų infrastruktūrai ir kokybei, kelionės dviračiais populiarėja. Galimybė patogiai po miestą dairytis dviračiu turistams yra labai patraukli", – įsitikinęs S.Sidaravičius.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus Turizmo plėtros poskyrio vyriausioji specialistė Raimonda Patapavičienė atkreipė dėmesį, kad kelionės dviračiais turistams, pagal apklausų rezultatus, yra viena iš aktualiausių pramogų mieste.

Savivaldybės turimais duomenimis, šiuo metu Kaune veikia keturi dviračių nuomos punktai, galintys aprūpinti dviračiais ir pavienius asmenis, ir grupes (iki 50 žmonių).
R.Patapavičienės žiniomis, Kauno savivaldybė, ne taip kaip Vilniaus, kol kas nesirengia steigti dviračių nuomos punktų tinklo.

"Miesto patrauklumui įtaką daro pramogų įvairovė. Kuo daugiau ir įvairesnių mieste pramogų, tuo jis patrauklesnis turistams. Tad labai svarbu užtikrinti ir šią pramogą – galimybę po miestą keliauti išsinuomotu dviračiu. Tačiau jų nuoma yra verslas, todėl to imtis turi verslininkai", – teigė R.Patapavičienė.

Ji pabrėžė, kad miesto savivaldybės ir verslininkų iniciatyva toliau plėtojama dviračių takų infrastruktūra, įrengiami dviračių stovai prie gausiai žmonių lankomų vietų, bankų, viešojo maitinimo įstaigų.

Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Jurga Pakrosnienė prisiminė, kad prieš kelerius metus Kaune verslininkai buvo pradėję dviračių nuomos verslą, žadėjo jo plėtrą, bet po vieno sezono nuomos punktai buvo uždaryti.

"2010 m. rengiant Specialųjį dviračių takų planą buvo atlikta gyventojų apklausa. Paaiškėjo, kad kas trečias turi dviratį, manau, šiuo metu skaičiai būtų dar didesni. Gal tai ir yra viena priežasčių, kodėl dviračių nuomos verslas neprigijo?" – svarstė specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuklutis

kuklutis portretas
o kas pas mus vadinama dviraciu takais? sugriuvus laisves aleja,dviraciu takai nutiesti salia suluzusiu saligatviu ir del to zmones eina dviraciu taku,sanciu pesciuju saligatvis, atsiremiantis i suspogdinta tilta?

opapa

opapa portretas
Neprigijo 2010 m., nes neturejo tinkamu patalpu, negalejo sau leisti samdyti tinkamo skaiciaus darbuotoju; taip pat buvo pabogti keli dviraciai (jau nuostoliai) + dviracius reikia remontuoti po nuomininku pasivazinejimu, tad jiems labai neapsimokejo. Paklausa buvo. Siuo metu apsimoka dviracius nuomoti dviraciu taisykloms, kurios turi patalpas yra centre ir gali remontuoti. Kazkodel nera komentaro dviraciu nuomos punkto "Dviraciu rusys". Manau jie nesiskundzia :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių