Šviesų, garsų ir instaliacijų šou „Botaninės naktys“ kviečia atrasti kitokį VDU Botanikos sodą

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sodo veidu tapusi „Kvapų naktis“ išaugo į visos savaitės renginį „Botaninės naktys“. Penkias dienas iš eilės kauniečiai ir Kauno svečiai bus kviečiami atrasti nematytą ir visiškai kitokį Botanikos sodą, pasineriant į magiškas vakarines ir naktines patirtis pačiu gražiausiu, kvapniausiu ir įspūdingiausiu vidurvasario metu.

Liepos 10–14 d. sodo parką, gėlynus, tvenkinius ir oranžeriją užlies magija, kurią kurs šviesų instaliacijos, šokantys muzikiniai fontanai ir lazerių šou. Nepamirštamus botaninius pasivaikščiojimus žada įspūdinga vizualinė programos dalis: parko tvenkiniuose bus sumontuota beveik 100 įvairių vandens fontanų, kurie, apšviesti galingų spalvotų prožektorių ir lazerių, „šoks“ pagal skirtingų žanrų muziką. Čia pat įrengtuose dvejuose dideliuose vandens ekranuose skleisis tos dienos temai dedikuoti žiedai ir vaizdai.

Iš viso parko teritorijoje bus įrengta net apie 20 skirtingų instaliacijų, tarp kurių – miško atmosferą kurianti Stebuklų giraitė, nežemiškas Lazerių miškas, pažintinis Planetariumas ar asmenukių besiprašantis Tunelis. Klaidžiojant paslaptingai apšviestais temstančio parko takeliais lankytojai susitiks įvairius personažus. Mažiausiųjų lauks batutų parkas, muilo burbulų pūtimo atrakcijos su Burbulų dėde, išalkusieji galės numalšinti alkį Maitintojų zonoje. Koncertinė programa taip pat nepaliks abejingų – scenoje pasirodys vienos populiariausių šių dienų muzikos grupių – „Beissoul & Einius“, Gjan, „Sisters On Wire“ ir „jautì“

Kiekviena naktis bus skirta vis kitai temai – betarpiškai susijusiai su VDU Botanikos sodu, jo kolekcijomis ir botaniniais turtais. Kviečiame susipažinti su detalia renginio programa.

Liepos 10 d., trečiadienį, „Botaninių naktų“ savaitę pradės Tropinė drugelių naktis – karaliaus atogrąžų ir tropikų dvasia, o epicentru taps oranžerija ir iš jos sklindantys tropiniai garsai, spalvos, aromatai. Drugeliai ne tik sugrįš į Tropinį drugių sodą, bet ir įsikurs vizualinėse instaliacijose, pakvies į temines ekskursijas ir edukacijas.

Vakaro koncerte – publikos numylėtiniai elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“.

 

 

Liepos 11 d., ketvirtadienį, parke vyks Rožių naktis, kuri pakvies ne tik grožėtis rožių temai skirtomis instaliacijomis, bet ir klausytis rožėms skirtų paskaitų, ekskursijų, edukacijų.

Vakaro koncerte – GJAN su grupe.

 

 

Liepos 12 d., penktadienį – geriausias tradicijas išlaikanti, tačiau naujovių nestokojanti didžiausia botaninė šventė Lietuvoje – kvapų naktis. Laukia gausybė pramogų, veiklų, paskaitų, seminarų, pristatymų, degustacijų, meninių pasirodymų, madų šou ir šokių.

Vakaro muzikinis pasirodymas „Toli... Seniai... Tenai... Buvai...“: Lietuviško DNR paieškos ir atradimai per lietuvių kompozitorių muziką bei poetų eiles su Kauno muzikinio teatro atlikėjais.

Liepos 13 d., šeštadienį – Lietuvos pievos ir miškai – nakties paslaptys kvies į susitikimą su turtinga lietuviška gamta, kuriame edukacijas, ekskursijas ir paskaitas ves miškininkai ir Botanikos sodo specialistai, o žaliose erdvėse aidės etno garsai.

Vakaro koncerte – grupė „Sisters On Wire“.

 

 

Liepos 14 d., sekmadienį, vyks Vasaros gėlių naktis, dedikuota didžiausiam ir abejingų nepaliekančiam liepos mėnesio žydėjimui Botanikos sode – viendienėms, kurių kolekcija siekia apie apie pusę tūkstančio! O per sodo spalvas, formas ir paslaptis ves pažintinės ekskursijos ir paskaitų lektoriai.

Paskutinę renginių ciklo dieną užbaigs jaunimo roko grupės „jautì“ pasirodymas.

 

 


Programa prasidės kasdien nuo 17 val. ir tęsis iki 1 val. nakties.

VDU Botanikos sodo adresas: Ž. E. Žilibero g. 4, Kaunas.

Bilietus platina www.medusa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių