Senojoje Zapyškio bažnyčioje G. Santockytės smuikas griežė padėkos melodiją

  • Teksto dydis:

Talentinga jaunoji Kauno rajono smuikininkė Gabrielė Santockytė Senojoje Zapyškio bažnyčioje pademonstravo naujojo savo smuiko galimybes. Koncertas, kuriame skambėjo Dariaus Mažinto fortepijonas ir dviejų gabių jaunųjų muzikių – G.Santockytės ir Mildos Šalučkaitės smuikai, buvo ypatingas. Tai buvo emocijų sklidinas padėkos vakaras, skirtas žmonėms, kurie aukojo pinigus kokybiškam, anatomiškai pritaikytam 7 500 eurų kainavusiam Gabrielės instrumentui.

Jei ne geros valios žmonių parama, Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos moksleivė, įvairių muzikos festivalių ir konkursų dalyvė ir laureatė Gabrielė smuiko, kuriuo būtų galėjusi griežti, leisdama skleistis savo talentui ir svajonei eiti muzikos keliu, nebūtų įstengusi įsigyti. Gabrielės globėja nupirkti brangų instrumentą taip pat nebūtų galėjusi.

Į pagalbą merginai, turinčiai didelę svajonę – eiti muzikos keliu ir siekti meistriškumo aukštumų, atskubėjo gabius Kauno rajono vaikus globojantis Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas. Jis inicijavo lėšų Gabrielės smuikui rinkimo kampaniją, subūrė rėmėjus ir paaukojo daugiau nei pusę naujam kokybiškam instrumentui reikiamų pinigų.

„Lėšas Gabrielės smuikui surinkome didelės širdies žmonių, suprantančių, kokios svarbios jaunam žmogui yra gerumo, palaikymo, bendrystės dovanos, dėka“, – kalbėjo fondo, jauniesiems Kauno rajono talentams jau suteikusio paramos už daugiau nei 235 tūkst. eurų, direktorė Aurelija Makūnienė. „Ką į priekį mesi, vėliau surasi“, – lietuvių liaudies patarlę citavo A.Makūnienė ir pabrėžė, kad gerumas daro stebuklus ir visada sugrįžta.

Už gimnazistei suteiktą galimybę tobulėti fondo vadovei nuoširdžiai padėkojo Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos direktorius Raimundas Simanavičius.

„Noriu garsinti savo šalies vardą, o ateityje padėti tobulėti jauniesiems atlikėjams“, – užsibrėžusi Gabrielė, geros valios žmonių dėka turinti išsvajotą instrumentą. Merginos tikslas – įstoti į Vienos muzikos ir scenos menų universitetą, mokytis iš geriausių profesionalų, su įvairių pasaulio šalių orkestrais pasirodyti įspūdingiausiose koncertų salėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zapyškis nerealus

Zapyškis nerealus portretas
Nuostabus miestelis, ne tik dėl bažnyčios, restorano :Scena", bet ir viešosios išvietės švaros bei prabangos verta aplankyti... Išskirtinio grožio miestukas, į kurį net laivas iš Kaulautuos į Zapyškį turistus plukdo...

Teresė Rimkienė

Teresė Rimkienė portretas
Gabrielei dėkuju už nepakartojamas emocijas, ko net nesitikėjau. Linkiu mergytei sėkmės, lai pildosi svajonės. Pagarba Globėjai ir A.Makūnienei.

R

R portretas
Šaunuolė Gabrielė! Sėkmės linkiu!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių