Raudondvaryje dažniau išgirsime ne tik M. Levickį

Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje trečiadienį pasirašyta sutartis, kuri turėtų užtikrinti intensyvesnę jo veiklą.

Menų inkubatorius – vienas iš Kauno rajono savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos „Raudondvario dvaras“ projektų. Oficialiai tapdami didžiausiais menų inkubatoriaus partneriais, bendradarbiavimo sutartį su savivaldybe, atstovaujama mero Valerijaus Makūno, pasirašė akordeonininkas Martynas Levickis, Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, Kauno valstybinės filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Gintaras Česonis.

Sutartyje numatoma, kad šios kultūros įstaigos ir menininkai aktyviai bendradarbiaus švietimo, kultūros ir meno srityse. Planuojama pakaitomis rengti kultūros ir meno renginius inkubatoriuje, dalyvauti jo organizuojamuose renginiuose ir pagal galimybę juos remti.

Įgyvendinant šią sutartį, pirmasis koncertas vyks liepos 2 d. Menų inkubatoriaus scenoje tuomet koncertuos Brėmeno jaunimo simfoninis orkestras. Tai – vienas iš M.Levickio įsteigtos viešosios įstaigos „accoAkademija“ renginių.

„Mano veiklos spektras – platus, ypač Lietuvoje. Rengiame keletą festivalių, edukacinių projektų. Vienas jų – kompozitorių kursai. Tokius kursus surengsime ir čia, Raudondvaryje. Juose jaunieji kompozitoriai mokysis kurti muziką akordeonui, – atskleidė daug užsienyje koncertuojantis M.Levickis. – Kalbant apie erdvę repeticijoms, galiu pasakyti, kad esu įkūręs naują jauną kamerinį orkestrą, kuris daugiausia funkcionuoja Vilniuje. Kol kas repetuojame ten, tačiau planuojami turą ir Vokietijoje, ir kitose Europos, ir ne tik jos šalyse. Raudondvario menų inkubatorius yra puiki vieta repetuoti ir koncertuoti, aš tikiuosi, kad mes suderinsime visus logistinius aspektus – čia vyks ne tik kai kurios repeticijos, bet ir koncertai.“

Paklaustas, kaip dažnai Raudondvaryje bus galima išvysti ir išgirsti asmeniškai jį, M.Levickis atsakė: „Pakankamai dažnai. Po menų inkubatoriaus stogu, vienoje rezidencijų įsikurs „accoAkademija“ žmonės. Čia bus ir nedidelė biblioteka – muzikinė ir ne tik literatūra anglų kalba. Tai yra knygos, atkeliavusios tiesiai iš Londono. Manau, kad ją atidarysime rudenį. Taigi, ir ta buveinė, ir salė, ir žmonės paskatins mus būti čia dažnai“.

Pasak mero, trečiadienį pasirašytos sutarties link eita penkerius metus. „Tuomet, 2011 m., vedini noro sukurti menų inkubatorių, kuriame įsikurtų rezidencijos menininkams, vyktų renginiai, pradėjome investicinį projektą. Nesuklydome žengdami nuo mėgėjų ant profesionaliosios kultūros laiptelio. Raudondvario dvaras – ypatinga vieta. Tai vieta, garantuojanti sėkmę. Ar menų inkubatoriaus salėje, ar pilyje, ar oranžerijoje, ar parke – visuose renginiuose čia daug žmonių. Ši sutartis leis profesionaliosios kultūros įstaigoms leis įgyvendinti menų inkubatoriaus scenai skirtus projektus“, – sakė V.Makūnas.

„Kai prieš penkerius metus mes buvome čia, kai buvusios dvaro arklidės dar nebuvo prikeltos antrajam gyvenimui, tai, apie ką tuomet kalbėjo meras, apie būsimus šiai scenai skirtus projektus, tuomet atrodė kaip utopija“, – sakė E.Stancikas.

Jis pripažino kol kas negalįs įvardinti, kokį projektą šioje scenoje pristatys jo vadovaujamas teatras. „Mes neskubėsime į čia perkelti ar čia kurti spektaklių. Manau, čia reikėtų kurti spektaklį arba kitą projektą kartu su partneriais, tokį, kuriuo būtų apjungti įvairūs žanrai“, – dėstė teatro vadovas.

Šią vasarą Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje vyks keletas Pažaislio muzikos festivalio koncertų – portugalų nacionalinio muzikos žanro fado koncertas ir flamenko šokių pasirodymas. Liepos 6 d. čia koncertuos Sankt Peterburgo ragų orkestras. Kauno valstybinis muzikinis teatras vėliau pristatys Vladimiro Prudnikovo sumanytą kompoziciją „Galantiškasis Kazanovos barokas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai džiugu, kad audondvary vėl išgirsime Levickį.

Pagaliau

Pagaliau portretas
...vėl išvydau socdemo mero, labdarės merienės vyrą, darant gerus darbus..seniai pasiilgau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių