E. Sheerano manija netrukus pasieks Kauną: ką būtina žinoti prieš koncertus?

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 3–4 dienomis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadionas taps visos Lietuvos ir užsienio valstybių melomanų traukos centru – čia net du koncertus surengs pasaulinio lygio popmuzikos žvaigždė Edas Sheeranas. Prieš artėjantį nepamirštamą muzikos savaitgalį Kaune renginio organizatoriai koncerto lankytojams ir visiems kauniečiams parengė būsimo muzikos savaitgalio atmintinę.

Neeilino masto pasaulinio garso žvaigždės koncertai S. Dariaus ir S. Girėno stadione taps nemenku iššūkiu ne tik stadiono administracijai, Kauno miesto savivaldybei, organizatorių komandai, bet ir miestiečiams. Koncerto savaitgalį mieste laukiama smarkiai padidėsiančių žmonių srautų – pasiklausyti E. Sheerano atvyks ne tik žmonės iš kitų Lietuvos miestų, bet ir užsienio valstybių.

Įnirtingas pasiruošimas E. Sheerano koncertams vyksta jau kelis mėnesius. Britų muzikos superžvaigždės pasirodymui ruošiamos ne tik stadiono erdvės, bet ir kitos miesto lokacijos. Prieš koncertus organizatoriai iš anksto rūpinasi visų miestiečių gerove ir saugumu bei būsima koncertų lankytojų sklandžia patirtimi. Todėl visi iš anksto įspėjami apie būtinus žinoti dalykus. 

Kwie nuotr.

1. Ką svarbu žinoti apie koncerto bilietus

Svarbu nepamiršti, kad visi bilietai yra personalizuoti, t. y. turi nurodytą bilieto pirkėjo vardą ir pavardę. Norėdami patekti į stadioną koncerto dalyviai turės parodyti ne tik bilietą, bet ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kiekvienas bilietas turi jam priskirtą įėjimo/vartų zoną, sužymėtą raidėmis A, B, C ir D. Vartų zona biliete nurodyta šalia sektoriaus pavadinimo. Patekti į koncertą bus galima tik pro savo vartų zoną, todėl patekimas į stadioną bus sklandus atsistojus prie dalyvio biliete nurodytos įėjimo/vartų zonos.

Visiems, norintiems greitai patekti pro įėjimą/vartus, patariama prieš bilietų patikrą jau būti iš anksto pasiruošus elektroninį ar atspausdintą bilietą ir asmens dokumentą. Renginio vietoje dėl didelio žmonių srauto galimi interneto ryšio sutrikimai, todėl minimalus pasiruošimas leis sutaupyti laiko ir nervų.

Kilus klausimams dėl bilietų ar jų personalizavimo, galima susisiekti el. paštu: edsheerankaunas@bilietai.lt arba apsilankyti svetainėje www.edsheerankaunas.com.

Organizatorių nuotr. 

2. Draudžiamų įsinešti daiktų sąrašas

Į stadioną draudžiama įsinešti šiuos daiktus:

• skėčius, nes jie trukdo matomumui;

• maistą ir gėrimus;

• bet kokius butelius, skardines, gertuves ar kitus indus bei talpas;

• profesionalią foto ir video techniką;

• GoPro kameras, dronus ir asmenukių lazdas;

• kompiuterius bei planšetes;

• žiūronus;

• plakatus bei vėliavas;

• aštrius daiktus ir ginklus, sprogmens, pirotechniką, lazerius, grandines, švirkštus ir kitus pavojingus daiktus;

• alkoholį ir bet kokias narkotines medžiagas;

• gyvūnus;

• dviračius, riedučius, riedlentes, motociklininkų bei kitus šalmus, sulankstomas kėdes ar taburetes;

• dideles kuprines ar rankines – organizatoriai pataria nesinešti su savimi didelių krepšių ir nereikalingų daiktų, nes tai prailgins saugumo patikros procesą prie įėjimo.

Saugumo patikra

Būkite pasirengę saugumo patikrai prie įėjimo į renginį. Paruoškite savo daiktus apžiūrai iš anksto – taip procesas užtruks trumpiau.

3. Rinkitės ne automobilį, o viešąjį transportą arba ėjimą pėsčiomis

Patarimas visiems koncerto dalyviams – pasiekti renginį geriausia viešuoju transportu arba pėščiomis. Dviračių ar paspirtukų (įskaitant „Bolt“ ar kitas dalijomosi platformas) parkavimo galimybės stadiono prieigose nebus.

Kelionė traukiniu

Geros naujienos į koncertą keliausiantiems iš Vilniaus ir atgal! Pasibaigus koncertui namo galėsite vykti patogiai ir tvariai specialiu LTG LINK traukinio reisu. Papildomai koncertams skirti traukiniai iš Kauno į Vilnių išvyks rugpjūčio 3 ir 4 dienomis nuo 23.45 val.* Kauno geležinkelio stotis nuo stadiono patogiai pasiekiama pėščiomis per 25 minutes. Traukinio bilietus galite įsigyti internetetu www.ltglink.lt arba LTG LINK mobiliojoje programėlėje.

*Esant poreikiui, atsižvelgiant į renginio pabaigos laiką, traukinio išvykimo laikas gali būti vėlinamas, keleivius informuojant el. paštu ir LTG LINK programėlėje.

Kwie nuotr.

Autobusai

E. Sheerano fanai iš Vilniaus, Klaipėdos ir Rygos turės galimybę nuvykti į renginį ir grįžti namo patogiu specialiai gerbėjams organizuotu autobusu: https://ej.uz/autobusai (Vilnius, Klaipėda) ir https:/ /ej.uz/fanbus_lv (Ryga).

Eismas stadiono apylinkėse

Koncerto dalyviai bei miestiečiai įspėjami, kad prieš koncertą ir po jo bus taikomi eismo apribojimai šalia stadiono esančioje teritorijoje. Koncertų dienomis eismas bus draudžiamas Perkūno al. Tam tikromis valandomis eismas bus draudžiamas ir Parodos kalnu, išskyrus viešąjį transportą. Stadiono apylinkėse galimi ir kiti eismo ribojimai. Prašysime ir kantrybės, ir supratingumo.

Daugiau informacijos rasite: https://edsheerankaunas.com/lt/atvykimas.

Automobilių stovėjimo aikštelės

Primygtinai rekomenduojama atvykti į koncertą viešuoju transportu arba pėsčiomis. Tačiau jei planuojate atvykti į Kauną automobiliu, prašome iš anksto pasidomėti informacija apie parkavimo galimybes: https://edsheerankaunas.com/lt/atvykimas. Koncerto žiūrovams Aleksoto aerodrome bus įrengta nemokama automobilių stovėjimo aikštelė – nuo jos iki stadiono bus galima nuvykti specialiais autobusais. Palikti automobilį stadiono prieigose galimybės nebus.

4. Būkite pasiruošę įvairioms oro sąlygoms ir šokiams

Kol būsimų koncertų dalyviai ir organizatoriai laiko sukryžiavę pirštus dėl saulėto pirmojo rugpjūčio savaitgalio oro, visgi orų prognozės nėra tokios pozityvios – galima sulaukti lietaus. Tokiu atveju rekomenduojama su savimi pasiimti elementariausią lietpaltį. Įsinešti skėčius į stadioną bus draudžiama. Koncerto metu taip pat patariama rinktis patogią avalynę, leisiančią laisvai judėti. Ypač tai aktualu tiems, kurie pasirinko stovimąjį parterį.

5. Rinkitės atsiskaitymą bankine kortele, bet nepamirškite ir grynųjų

Renginio vietoje žiūrovai ras įvairių maisto ir gėrimų kioskų, tam skirtuose stenduose – oficialios E. Sheerano atributikos bei kitų oficialių prekių. Renginyje bus galima atsiskaityti kortelėmis, tačiau dėl galimos didelės interneto srauto apkrovos rekomenduojama turėti ir grynųjų.

Papildomos informacijos apie renginį rasite svetainėje www.edsheerankaunas.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių