Aviacijos šventė Kaune: padangėse – pasaulio ir Lietuvos virtuozai, ant žemės – pramogos ir muzika

Jau šį šeštadienį, liepos 27 dieną, atsinaujinusiame S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyks Aviacijos šventė. Tūkstančių žiūrovų laukia septynios valandos nepertraukiamų pramogų: įspūdingi asų skrydžiai, akrobatiniai triukai ir šou padangėse, ekspozicijos, edukacijos, pramogos vaikams ir koncertai – ant žemės. Ypatingas šventinis reginys – pirmą kartą Lietuvoje vyksiančios „Air Masters Cup Series“ varžybos.

Klasiškas šventės startas

„Kauno aviacijos šventė – proga turiningai praleisti laiką ir pasisemti gerų emocijų. Bus į ką pasižvalgyti: laukia meistriški aviatorių pasirodymai, kvapą gniaužiantys triukai bei šou elementai, ekspozicijos technikos gurmanams, edukacijos, pramogos vaikams ir suaugusiems bei, žinoma, koncertai.

Ypatingas reginys – „Air Masters Cup Series“ varžybos. Tituluoti padangių asai demonstruos, ką moka geriausiai. Visiems linkiu gero oro ir nepamirštamų įspūdžių“, – kviesdamas į šventę kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Liepos 27 dieną į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą sugrįžta Kauno aviacijos šventė. Susirinkusiuosius nuo 14 val. apšildys Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“. Įspūdingą reginį dovanos biržiečių klubas „Klasika“. Į šventę atriedės pusšimčio senovinių automobilių kolona, tarpukariniai motociklai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Tarp įspūdingiausių eksponatų – 1935-aisias Vermachto generolams gamintas „Mercedes-Benz 290 Cabrio“, seniausias parodos dalyvis – 1928 metų amerikietiškas „Cadillac LaSalle“ ir pažintis su 1931-aisiais sukonstruotu „Bentley Speed 8“. Kolonos priešakyje – 1934 ir 1938 metų DKW bei 1941 m. „BMW R71“ motociklai.

Viso renginio metu smalsauti kvies vaikų techninės kūrybos centras „Kids Go Tech“, vyks Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos edukacijos, Kauno kultūros centro kūrybinės dirbtuvės. Stovykloje „Laimės kiemas“ lauks piešimas ant veidukų ir tatuiruotės, batutai, interaktyvi galimybė susipažinti su gaisrininko įranga ir profesija. Esant palankioms oro sąlygoms, šventės dalyvius skraidins oro taksi.

Tituluoti padangių asai demonstruos, ką moka geriausiai. Visiems linkiu gero oro ir nepamirštamų įspūdžių.

Aviaciniai viražai ir triukai

Pasižvalgius į istorinę techniką, visų akys kils į dangų. Žiūrovų laukia akrobatinės, sinchronizuoto skrydžio ir solo skrydžių programos, kurias surengs dešimtys pilotų iš Lietuvos, Švedijos, Suomijos, Latvijos.

Aikčioti privers „Crazy Air Stunts“ nusileidimas ant važiuojančio mikroautobuso bei šou su motociklu. Švedų „The SKYCATS“ kvies stebėti lėktuvo sparnais vaikščiojančius akrobatus. Jie karstysis ir pozuos ant ore sudėtingus manevrus atliekančio orlaivio. Marijampolės aeroklubo parašiutininkai atliks šuolius nuo lėktuvo sparnų.

Net po kelis pasirodymus atliks aviamodeliuotojas, daugkartinis Lietuvos ir pasaulio čempionas Donatas Paužuolis. Šventės repertuare numatyta jo solo programa, sinchroniniai FOX sklandytuvų skrydžiai su Pauliumi Raupiu bei padangės raižymas reaktyviniu „Striker“ lėktuvu.

Turtingą Kauno aviacijos istoriją bei legendinę S. Dariaus ir S. Girėno kelionę per Atlantą primins  istorinio lėktuvo „Bellanca“ ir akrobatinės grupės „ANBO“ pasirodymas. Jie pademonstruos įvairias lėktuvų rikiuotes ir akrobatines figūras nedideliame aukštyje.

Šventės dalyviai turės išskirtinę progą pamatyti naujausią Lietuvos padangių erelį – IGL1 lėktuvą. Aviacijos fanai jį apibūdina kaip šiuolaikiniu funkcionalumu ir aukščiausiasis standartais bei klasikiniu-retro dizainu išsiskiriantį sportinį biplaną. Vos prieš kelis metus sukurtą lėktuvą pilotuos pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Žilvinas Lidžius.

Aviacijos šventės „vinys“

Šių metų Aviacijos šventės kulminacija – pirmą kartą Lietuvoje organizuojamos „Air Masters Cup  Series“ varžybos. Pilotai rodys savo meistriškumą, atlikdami vieną iš Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionato užduočių – finalinį neapribotą laisvąjį skrydį (angl. final freestyle unlimited). Kiekvienas pilotas atliks 3,5–4 minučių pasirodymus su specialiaisiais efektais. Varžybų dalyvių įgūdžius ir programos sudėtingumą vertins tarptautinės kategorijos teisėjai.

Varžybose dalyvaus pilotas Aarron Deliu bei Europos ir Pasaulio čempionatų dalyvis Cyrial Talon, pilotas iš Liuksemburgo. Čia pasirodys net dvi prancūzės: jauniausia nacionalinės komandos pilotė ir kylanti oro akrobatikos žvaigždė Fanny Viallard bei „Red Bull“ oro lenktynininkė, Britų atviro akrobatinio skraidymo čempionato prizininkė Melanie Astles. Lietuvai varžybose atstovaus vienu geriausių pasaulio akrobatinio skraidymo meistrų tituluojamas Igoris Lobanovas.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Susirinkusiems muziką dovanos dainininkė, projekto „Lietuvos balsas“ dalyvė ir 2 vietos laimėtoja Gabija Lokytė su grupe. Įspūdžių kupiną dieną vainikuos baigiamasis koncertas. Į sceną žengs viena ryškiausių Lietuvos popmuzikos žvaigždžių, „Aukso lašo“ ir „M.A.M.A“ apdovanojimų laimėtoja Natalija Bunkė su grupe. Koncerte po atviru dangumi skambės populiariausi dainininkės hitai.

Išsami Aviacijos šventės programa: kaunas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valius

Valius portretas
Glušam nu jo: Nuo 13.57 iki 21.30 maždaug kas 20 minučių kursuos papildomo 30 maršruto autobusai, taip pat ir kiti maršrutai važiuojantys per Aleksotą kursuos dažniau nei įprastai. Jau ne pirmi metai šitaip, kokiu reik būt atsilupėliu, kad nežinot?

nu ta

nu ta  portretas
urmo bazes dainininke bunke vel cypaus kaip kate,demonstruos savo botoksini snuki ir paraloninius papus, atsineskit supuvusiu kiausiniu jai apmetyti

nu jo

nu jo portretas
sestadieniais irn sekmadieniais i aleksota autobusai kusuoja kas 1 val. tai jei norit patekti i ta svente be savo auto tai reikees is ryto iseiti is namu, kad iki pietu atvaziuotumet i aleksota. Aleksotas yra Dievo uzmirstas kauno priemiestis, dabar cia lipdomi vien tik tie karavaniniai nameliai, jau neliko nei metro laisvos zemes.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių